Sisutusinspiraatio: Leikkisä joulukoti

Tyylivarkaiden jaksossa 7 inspiraatiota haettiin muun muassa tyylikkäästä loft-asunnosta ja nuorten muotoilijoiden Punainen Joulukuu -näyttelystä.

Noora ja Mirja kävivät tyylivarkaissa persoonallisessa ja tilavassa loft-asunnossa. W & G:n entisen painotalon tiloihin on rakennettu useita erikokoisia asuntoja joiden arkkitehtisuunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto Meskanen & Pursiainen Oy.

Kodissa on aidon loft-huoneiston tuntu: alkuperäisiä tiiliseiniä, betonipintoja ja –pylväitä sekä avara yhtenäinen tila jossa väliseiniä on vain lastenhuoneeseen ja wc:hen. Jopa kylpyhuoneen väliseinä on liukuovi, jonka voi avata jos haluaa poreammeen olevan osa olohuonetta.

Huoneiston molemmissa päissä on leveät parvekkeet jotka toimivat myös pieninä kaupunkiviljelminä.

Keittiön rento pöytä on rakennettu ylijääneistä lattialankuista ja sen ympärille mahtuu isompikin ystäväjoukko kokoontumaan. Keittiö on rakennettu ison tilan mittakaavaan sopivaksi: Pöytätaso on normaalia syvempi ja näin tasolla on hyvää tilaa myös reilusti esillä oleville purkeille.

Punainen on aina joulun trendiväri

Noora vieraili nuorten muotoilijoiden ”Punainen Joulukuu ” myyntinäyttelyssä, joka esittelee persoonallisia, joulusta toiseen kestäviä joulukoristeita. Näyttelyn ajatuksena on lopettaa joulutrendeistä puhuminen ja muistuttaa perusasioista: Joulun trendiväri on punainen, trendiruoka lanttulaatikko ja trenditunnelmaa on yhdessäolo läheisten kanssa. Näyttely on avoinna 22.12. asti klo 12-17 Köln im Studion muotoilugalleriassa Pursimiehenkatu 26 C, 2. krs, Helsinki . Haastateltavina olivat galleristi Jari Saariaho ja muotoilija Maija Puoskari. www.koln.fi

Ideoita viihtyisistä reilunkokoisista ruokapöydistä käytiin hakemassa mm. Basso Radion, Mainostoimisto Bobin ja mediatoimisto Toisen yhteisestä aulatilasta jossa rento tunnelma syntyy eriparisista kalusteista ja uusien ja vanhojen kalusteiden yhdistämisestä. Haastateltavana oli aulaemäntä Marja Eigel. Laura Brotherus kävi myös viihtyisässä ” Mariankadun Olkkari” sisustusliikkeessä Helsingin Kruununhaassa. www.mariankadunolkkari.com

TYYLIVARKAAT tiistaisin MTV3-kanavalla klo 20.05.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat