Sisustussuunnittelija vinkkaa: Tämä on kodin sisustamisessa kaikkein tärkeintä

Kotia kohti -sarjan sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen pitää sisustamisessa kaikkein tärkeimpänä hyvän kokonaissuunnitelman laatimista ja asunnon tyylin tarkkaa kartoittamista.

Onnistunut koti on omistajansa näköinen. Kotia kohti -sarjan sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen tietää, miten jokaisen olisi paras lähteä suunnittelemaan sisustusta omaan kotiinsa.

Pyykönen kehottaa aloittamaan kodin sisustamisen kartoittamalla, mitä harmoninen lopputulos vaatii; ennen kuin kovin erilaisia elementtejä lähdetään yhdistämään, on tärkeää, että niiden yhteensopivuutta on mietitty kokonaisuuden kannalta.

– Kannattaa lähteä siitä, että tekee asunnolle väri- ja tyylikartoituksen ja kysyy itseltään, että millainen asunto tämä on, mitä värejä tässä asunnossa käytetään ja mikä on tämän asunnon tyyli, Pyykönen neuvoo.

– Tyylejä voi olla montakin, mutta tärkeää olisi se, että asunnon sisustuksessa olisi aina se punainen lanka. Sillisalaatti ei ole varmasti kenenkään tavoitteena, Pyykönen toteaa.

Apua suunnitelman laatimiseen voi hakea niin kuvista kuin kirjoittamalla ylös omia sisustushaaveita. Kun suunnitelma on paperilla, vältytään virhelyönneiltäkin helpommin.

– Kokonaisuutta voi avata kuvien tai kirjoittamisen avulla. Myös omasta kodista tehty mind map voi helpottaa sitä, että kokonaisuus pysyy paljon helpommin kasassa, Pyykönen neuvoo.

Kun lopputulos on yhtenäinen, voi kodin sisustukseen tuoda persoonaa särmikkäilläkin elementeillä. Tänä päivänä revittely sisustuksessa on erityisen muodikasta.

– Mielestäni johdonmukaisuus on sisustuksen A ja O. Johdonmukaisesti ja selkeästi sisustetussa asunnossa voi vähän hullutellakin, Pyykönen vinkkaa.

Tea-Mariian vinkit onnistuneeseen sisustukseen:

1. Tee asunnolle tyylikartoitus

2. Tee asunnolle värikartoitus

3. Tee asuntoon tulevista elementeistä mind map

4. Hulluttele!

Kotia kohti AVAlla maanantaisin klo 21


Painaako asuntoasia mieltäsi? Kysy Kotia kohti -tiimiltä – asuntoasiantuntijat vastaavat! Esitä kysymyksesi !

Lue myös:


AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock, AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja