Sisustussuunnittelija: Tällainen on sopiva joululahja naiselle

Sanotaan, että naiselle on erityisen vaikea ostaa joululahjoja ja usein päänvaivaa etenkin miehillä aiheuttaa pelko siitä, ettei nainen pidä lainkaan saamastaan lahjasta. AVA haastatteli tekstiili- ja sisustussuunnittelijaa, joka kertoi, miten virhelyöntejä jouluostoksissa voi välttää.

Keväällä AVAlla starttaavaa Kotia kohti -sarjaa tähdittävä tekstiili- ja sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykkönen paljasti, minkälaisia sisustustuotteita naisille voi ostaa hyvällä mielellä, pelkäämättä epäonnistumista.

Lahja ei saa olla liian sitova

Pyykönen neuvoo, että hyvä pääsääntö naiselle ostettavassa sisustuotteessa on se, ettei lahja saa sitoa liikaa saajaansa.

– Se ei saa olla mikään liian suuri tai sitova. Jos lähtee ostamaan esimerkiksi nojatuolin, niin se voi olla ihan älyttömän suuri virhe, tekstiili- ja sisustussuunnittelija toteaa.

– Toisen sisustusmakua on todella vaikea lähteä tulkitsemaan, niin ei kannata ostaa mitään isoa, eikä kannata ostaa tauluja, koska ne ovat niin henkilökohtaisia asioita, Pyykönen summaa.

Arjen luksusta kannattaa suosia

Pyykönen kehottaa suosimaan joululahjoissa designia, klassikoita sekä vaihtuvia sisustustuotteita. Esteettisyys on useimmille naisille hyvin tärkeää ja siksi lahjaostoksilla on hyvä pitää mielessä se, että arjen luksus tekee usein vaikutuksen.

– On hyvä idea ostaa sellaista sisustusta sivuavaa tavaraa kuten ylellinen kylpytakki, ihania pyyhkeitä, kotitohvelit tai vaikkapa ihana muhkea torkkupeitto. Nehän ovat kaikki sellaista kodin ylellisyyttä, Pyykönen neuvoo.

– Myös tuoksukynttilät ovat lifestyleen liittyvää ja siten sitä arjen luksusta. Sellaiset lahjat ovat mielestäni parhaita, Pyykönen neuvoo.

KOTIA KOHTI nähdään AVAlla ensi keväänä.

AVA

Kuvat: Shutterstock, AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja