Sisusta ulkohuussi kekseliäillä kierrätysideoilla

Ulkohuussin sisustamisessa voi toteuttaa suuretkin haaveet pienessä mittakaavassa. Huussi voi olla perinteisesti aikakauslehtien kuvilla tapetoitu tai vaikka kimalteleva palatsi kristallikruunuineen. Kekseliäs selviää huussinkin sisustamisesta kohtuullisella budjetilla.

Tamperelainen tv-ohjaaja sisusti kesämökkinsä hyyskän viihtyisäksi hotelli helpotukseksi. Emännän sisustusideat kypsyivät nopeammin kuin rakennus valmistui. Päät kolahtelivat, kun isäntä vielä viimeisteli rakennusta ja emäntä jo viritteli hyllyjä sen seinille.

Hyyskän seinälaudat ostettiin valmiiksi valkolakattuina. Tilan wow-elementiksi valittiin viini- ja hedelmälaatikoista tutuin tekstein ja kuvioin koristeltu lattialaminaatti. Laminaatilta on helppo lakaista roskat ja hiekan muruset. Kuivikkeet piilotettiin tummanruskeaan pajukoriin.

Mökin keittiöstä löytynyt edellisen omistajan vihreä naulakkohylly maalattiin valkoiseksi ja naulattiin hyyskän seinään pyyhenaulakoksi. Pyyhe sai kaverikseen myös mökiltä löytyneen harmaaksi patinoituneen melan, jonka koristeeksi emäntä kieputti pari kierrosta narua.

Pienen hyyskän mukavuuksiin kuuluu käsienpesunurkkaus. Hanalla varustetun vesisäiliön alla on ylellisen näköinen keraaminen allas. Allas on emännän löytö rautakaupan puutarhaosastolta ja alunperin se onkin kukkaruukku. Kesän työlistalla on ruukun pohjassa olevan reiän suurentaminen ja altaan viemäröinti. Saippuahylly on harmaa ja sileäksi kulunut soutuveneen istuinlauta.

Huussin takaseinän taulukin on löytö mökistä. Kattoon aseteltuun kalaverkkoon on kiinnitetty muutamalla pistolla pieniä simpukan kuoria. Ikkunan verho on viimeistelty pistelemällä yläreunaan pellavainen naru ja päättelemällä se simppelillä rusetilla.

Styroksinen istuinrengas on kohtuullisen lämmin materiaali istumalihaksille, mutta talvisia mökkeilypäiviä ajatellen on hyyskään asennettu myös pieni lämpöpatteri.

Viimeisen päälle laitetusta sisustuksesta huolimatta perhe asioi ulkohuussissaan mieluiten ovi auki. Järvimaisema voittaa sisustuksen aina 1-0.

Pyyhkeet: Lapuan Kankurit

Teksti ja kuvat: Henna Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja