Sisusta kuin Marie Antoinette

Kirsten Dunstin tähdittämä Marie Antoinette kuvattiin osin häikäisevässä Versaillesin palatsissa. Kopioi elokuvan sisustustyyli ja tuo kotiisi ripaus ylellisyyttä.

Elokuva Marie Antoinette sai Oscar-palkinnon upeasta puvustuksestaan, mutta myös sen sisustus on näkemisen arvoinen. Etenkin kun pääasiallisena kuvauspaikkana toimi häikäisevästä kauneudestaan tunnettu Versaillesin palatsi.

Vaikka elokuvan tyyli on upea, se voi tuntua omaan kotiin liian runsaalta. Voit kuitenkin valita sen sisustuksesi punaiseksi langaksi.

Koti kuin mansikkaleivos

Varusta kotisi pastellisävyillä ja kermanvalkoisella. Materiaalit ovat myös ylellisiä, kuten silkkiä ja samettia. Kultaiset ja koristeelliset yksityiskohdat vievät myös sisustustasi hieman lähemmäksi Versaillesin komeaa palatsia.

Panosta elokuvan mukaisesti naisellisiin väreihin, kuten vahvaan pinkkiin, syvänsiniseen ja valkoisen eri sävyihin.

Myös naiselliset somisteet, kuten viuhkat, kynttilät ja kukat ovat Marie Antoinetten mieleen. Ruusut, perhoset ja liljat kukkivat myös kodintekstiileissä, joita voit sopivassa määrin sekoittaa keskenään. Älä kuitenkaan innostu niistä ylenpalttisesti, sillä muuten lopputulos voi olla ylellisen sijaan sekava.

Kuningattaren makuuhuone

Nautinnoille ja herkuttelulle on tilaa tässä makuuhuoneessa, joten tee sängystäsi unelmien loikoilupaikka.

Säilytä yöpöydälläsi muutamaa vaahtokarkkia tai suklaakonvehtia kauniin lasikuvun alla ja hanki kasa suosikkilehtiäsi tai kirjojasi sängyn viereen. Myös tyynyillä on väliä, sillä niitä on oltava paljon. Hanki useita erilaisia, mutta valitse niiden sävyt sointumaan toisiinsa, jotta lopputulos ei ole sekava.

Kattokruunu makuuhuoneessa on ylellinen ja kaunis valonlähde. Muista hankkia myös tarpeeksi valaiseva mutta sopivan pehmeä lukulamppu laiskanlinnasi viereen.

Voit myös hankkia pukeutumispöydän. Upeimmat ja teemaan sopivimmat löydät kirpputorilta tai antiikkikaupoista, mutta jos haluat päästä helpolla, esimerkiksi Ikeasta ja House of Lolita -verkkokaupasta löydät kauniita peilipöytiä.

Asettele korusi esille kuin karamellit koreisiin lasipurkkeihin, peilien päälle ja kauniille lautasille. Valitse myös upeimmat hajuvesipullosi ja muut naiselliset ehostustuotteet esille, älä turhaan piilota niitä laatikkoon - eihän Marie Antoinettekaan tekisi niin!

Kuvat: Shutterstock/ Designers Guild

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja