Sisusta kotisi kevätkuntoon! Nämä ovat kevään 2012 sisustustrendit

Helsingin messukeskuksessa tammikuun lopussa järjestetyillä Forma Cozy Living- sisustusmessuilla tutustuttiin kevään sisustustrendeihin ja alan uusiin tuulahduksiin. Haluatko ottaa varaslähdön kevääseen? Sisusta asuntosi kevätkuntoon näillä vinkeillä!

Kevät 2012 huokuu kodinsisustuksessa herkkää romantiikkaa, vanhan ajan tunnelmaa, valkoista, oranssia ja runsaasti ruusuja

Oranssi tulee, oletko valmis?

Oranssi on yksi kevään ehdottomista trendiväreistä . Oranssi sopii käytettäväksi etenkin tehostevärinä asunnon pienissä yksityiskohdissa, kuten tyynyissä, tauluissa, kynttilöissä, koriste-esineissä, verhoissa ja kukissa . Jos olet rohkea ja haluat asuntoosi suurempaa muutosta, maalaa yksi asuntosi seinistä oranssiksi! Muista käyttää myös oranssin eri sävyjä. Vaalea oranssi sopii isompiinkin pintoihin, kun taas kirkkaan oranssia tulisi varoa käyttämästä liikaa.

Romanttista ruusua

Kevät on vaaleiden, hempeän romanttisten värien ja kuvioiden aikaa. Mikä olisikaan raikkaampi ja hempeämpi sisustuselementti kuin ruusu. Ruusu sisustuselementtinä henkii romantiikkaa, herkkyyttä ja raikkautta. Ruusu tuo asuntoosi myös kodikasta ja naisellista kartanotunnelmaa.

Valkoinen ei vanhene koskaan

Valkoinen sopii sisustuksessa jokaiseen vuodenaikaan, mutta keväällä valoisan valkoisen merkitys kodinsisustuksessa kasvaa entisestään. Vaihda verhot valkoisiin, mikäli haluat saada helmikuisesta auringonpaisteesta kaiken irti. Valkoinen sopii nyt myös koriste-esineisiin ja huonekaluihin. Voit muokata vanhoja kalusteitasi maalaamalla ne valkoisiksi. Patinoituneen valkoiset puiset huonekalut sopivat erinomaisesti yhteen ruusukuvioinnin ja hempeän romanttisten värien kanssa. Yhdistele luovasti myös valkoisen eri sävyjä kuten kirkkaanvalkoista, luonnonvalkoista ja norsunluunvalkoista. Moderni kirkkaanvalkoinen sopii hyvin yhteen vanhan ajan tunnelmaa huokuvan norsunluunvalkoisen kanssa.

Rustiikkista rönsyilyä

Kevään sisustustrendit painottuvat rönsyilevän rustiikkiseen kartanotunnelmaan. Koriste-esineitä saa olla runsaasti, mutta värimaailmaltaan niiden tulee olla vaaleita, pirteitä ja raikkaita. Nyt voit käyttää asuntosi sisustuksessa luovuutta. Vanhanaikainen metallinen lintuhäkki, mummon tekemä tilkkutäkki ja vaarin vanha keinutuoli ovat nyt trendikkäämpiä kuin koskaan!

Valaistuksella valaistuneeksi

Romanttinen tunnelma jatkuu valaisimissa. Tänä keväänä lampunvarjostimissa nähdään kukkakuvioita ja muita luontoaiheita. Ruusukuvioinen pöytälampun varjostin on kevään hittituote kaikille kevätsisustajille. Vastakohtana romantiikalle nähdään metallisia lamppuja, jotka ammentavat vaikutteensa viisikymmentä- ja kuusikymmentälukujen muotoilusta. Metallisissa lampuissa muotokieli on pyöreää ja sulavalinjaista. Lampunjaloissa materiaalivaihtoehtona on tänä keväänä perinteisen metallin lisäksi myös puu. Puun tulee olla käsittelemätöntä, mahdollisimman luonnollisen näköistä. Kierrätetty puu lampunjalassa on myös ekoystävällinen vaihtoehto sisustukseen.

Kynttilöitä keväälläkin

Kynttilöitä saa polttaa hyvällä omallatunnolla myös keväällä. Kynttilöiden sävyinä trendikkäimpiä ovat vaaleanpunainen, vaaleanlila, kermanvalkoinen, vaaleankeltainen, oranssi ja vaaleanvihreä.

Kiiltävä kuultava lasi

Väritön lasi on kevään koriste-esineiden kuningasmateriaali. Vanhanaikaiset peilit ja luksusta huokuvat koriste-esineet kruunaavat keväisen asunnon. Kiertele kirpputoreja ja etsi vanhan ajan glamouria huokuvaa esineistöä. Myös ihanat lasiset tuikut tuovat piristystä sisustukseen. Käytä myös tuikuissa herkkiä ja vaaleita sävyjä kuten vaaleanpunaista, vaaleansinistä, vaaleanlilaa, vaaleanvihreää, helmiäistä ja hopeaa.

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja