Sisusta koti kohti kevättä: Pastellia ja tuoreita kukkia

Koti kaipaa raikkautta päivänvalon lisääntyessä. Ensimmäiset askeleet kohti kevättä voi ottaa jo nyt – ja samalla varaslähdön kevään valloittaviin sisustustrendeihin.

Perinteisesti kevään sisustukseen ovat kuuluneet tulppaanit. Jos tulppaanit eivät kuitenkaan sovi omaan tyyliin, voi ripauksen vehreyttä tuoda kotiin muidenkin viherkasvien muodossa. 

Väri-iloittelun voi aloittaa lempeästi pienillä yksityiskohdilla ja lisätä värikkyyttä pikku hiljaa. Viimeistään huhtikuun alussa, pääsiäisenä, saa koti jo loistaa kirkkaissa väreissä.

Koti muuntautuu keväisemmäksi pienillä muutoksilla.

Anna kukkia

Tulppaanisesonki on jo valloillaan ja pieni pakkanen saakin kimput kukoistamaan kauemmin. Kimpullinen kauniita tulppaaneita raikastaa kodin kuin kodin. Myös tekstiilejä saa koristaa maltilliset kukkakuviot.

Vaihda tekstiilit

Nyt on viimeistään aika vaihtaa joulunpunaiset sisustustyynyt ja tummat talviverhot raikkaampaan tyyliin. Tekstiileillä saa muutettua koko kodin ilmeen hetkessä.

Pastellivärit kuuluvat vahvasti kevääseen ja tänä vuonna kauniita pastelleja näkee erityisesti astetta murretummissa sävyissä, jotka sopivat kauniisti myös pehmeään talvikotiin. Kevättä kohden mentäessä myös sinisen eri sävyt raikastavat sisustusta.

Vaihda ainakin sohvatyynynpäälliset ja verhot. Verhot saavat jo päästää läpi valoa. Petivaatteet voi myös vaihtaa astetta vaaleampiin. Pellava on aina raikkaan, mutta kodikkaan näköinen materiaali, joka näyttää erityisen hyvältä vaaleissa hempeissä väreissä.

Valolle tilaa

Joulusta ylijääneet punaiset kynttilät on jo aika laittaa kaappiin odottamaan seuraavaa sesonkia. Valkoiset ja pastelliväriset kynttilät henkivät heti raikkaampaa ja keväisempää ilmettä, mutta valaisevat vielä kauniisti pimeinä talvi-iltoina.

Koriste-esineitä kannattaa karsia reippaalla kädellä. Talvisin hämärä koti on mukava koristella erilaisilla kynttiläkipoilla, lyhdyillä ja vaaseilla, mutta kevättä kohden kannattaa ylimääräiset koristeet siirtää jo säilytykseen. Kodin ilme on heti avarampi ja valo pääsee kiertämään huoneissa.

Lue myös:

    Uusimmat