Sisäpiiriläinen lähetyksessä: Tällainen Sofi Oksanen on kulissien takana

Tiedottaja Katri Wanner vieraili päivän Studio55.fi-ohjelmassa. Hän kertoi Sofi Oksasen uuden kirjan Kun kyyhkyset katosivat julkistuksesta. Lisäksi lähetyksessä saatiin kuulla, millainen Sofi Oksanen on kulissien takana.

Katri Wanner kertoi, että Finlandia-palkittu Sofi Oksanen pitää kaikkia lankoja käsissään teoksiaan markkinoidessa. Kirjailija valitsee itselleen tiimin, joka on kasvanut jo melko suureksi. Tiimiin kuuluu muun muassa vakituinen taittaja ja kustannustoimittaja.

– Hän valitsee parhaan tiimin itselleen. Tiimi sitten toteuttaa sellaisen lähtölaiturin, jonka Oksanen haluaa kulloisellekin teokselle, Wanner kuvaili Studio55.fi-ohjelmassa.

Oma kustantamo

Silberfeldt on Oksasen oma kustantamo. Wanner paljasti, että Oksanen on sanonut perustaneensa kustantamon oppiakseen kaiken kustantamisesta. Wannerin mukaan kirjailija onkin erittäin koulutettu, kielitaitoinen ja oppimishaluinen.

– Oksanen tietää, miten markkinoidaan ja miten lanseerataan. Hän itse päättää näistä asioista, mutta tarvitsee varmasti vielä hyvää kustantamoa ja sieltä erityisesti hyvää lukijaa, Wanner kertoo.

Oksanen siis hallitsee monta asiaa, ei pelkästään kirjoittamisen vaan myös markkinoinnin. Toisaalta myös oman kustantamon kerryttämä kokemus kirjan kustantamisen käytännöistä auttaa Oksasta.

– Toinen kustantaja ei voi tulla kertomaan miten Oksasen tulisi asioista tehdä, Wanner tiivistää.

Lukijaläheinen julkaisutilaisuus

Tapana on myös, että lukijat pääsevät Oksasen kirjojen julkistamistilaisuuksiin mukaan.

– Tämä on tullut jo traditioksi, kertoo Wanner.

Uuden kirjan julkistamistilaisuus pidettiin tällä kertaa Tallinnassa, sillä kirja haluttiin julkistaa sen tapahtumapaikoilla.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Katri Wanner kertoi Sofi Oksasesta, hänen kirjoistaan ja yhteistyöstä kirjailijan kanssa. Lisäksi Wanner paljasti hauskoja yksityiskohtia muiden kirjailijoiden aiheuttamista kohuista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja