Mainos

Sisäministeriö tyrmää Enontekiön sheriffihaaveet – Risikko kuuli suunnitelmasta MTV:n toimittajalta

Sisäministeriö tyrmää Enontekiön kunnan suunnitelmat palkata oma sheriffi kun poliisivirka eläköitymisen vuoksi lakkaa kunnasta.

– Perustuslain mukaan viranomaistoimintaa ei voida luovuttaa merkittävässä määrin ulkopuolelle. Poliisitoiminnasta vastaa valtio eikä sitä voida siirtää esimerkiksi turvapalvelun tyyppiselle toimijalle, muistuttaa ministeriön poliisiosaston päällikkö Risto Salmi.

Osastopäällikkö Salmi kommentoi Enontekiön tilannetta MTV uutisille Joensuun uuden oikeus- ja poliisitalon vihkiäisissä.

– Julkisen vallan käyttö rahoitetaan valtion kehyksestä, ei kunnan, Salmi sanoi.

Käytännön toiminnan järjestäminen alueella on Lapin poliisilaitoksen asia. Lain mukaan siitä vastaa paikallispoliisissa poliisipäällikkö ja valtakunnallisesti poliisiylijohtaja.

Salmi jätti vastaamatta kysymykseen onko Lapin poliisipäälliköllä resursseja halutessaan täyttää Enontekiön poliisivirat.

Vihkiäistilaisuuteen myös osallistunut poliisitoiminnasta vastaava sisäministeri Paula Risikko (kok) kuuli Enontekiön uutisista vasta toimittajalta.

– En osaa tähän sanoa, en tiedä mitä on uutisoitu. Ministeriössä me olemme linjanneet, että resurssit satsataan henkilöstöön. Asemaverkkoon ei tehdä muutoksia, koska ne on päätetty 2016 eikä sitä lähdetä enää karsimaan, mutta poliisin näkyminen alueella on tärkeä, Risikko sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.