Sisäministeri Rantanen pyörsi sanansa Tiitisen listan julkaisemisesta: "Ei siinä paljon vaihtoehtoja ole"

Sisäministeri Rantanen: Tiitisen listan julkaisu ei ole poliittinen päätös 0:56
Sisäministeri Mari Rantanen sanoi Seitsemän Uutisissa, ettei Tiitisen listaa voi julkaista.

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) sanoo tutkailleensa Tiitisen listan julkaisumahdollisuutta päivän aikana.

Sisäministeri Mari Rantanen suhtautui vielä aamulla Huomenta Suomen haastattelussa Tiitisen listan julkaisuun varovaisen myönteisesti.

– Listasta on niin pitkä aika, että kun se ihmisiä kovasti tuntuu vaivaavan, niin voisi olla ihan asiallista tuoda lista julki, Rantanen totesi aamulla.

Noin 12 tuntia myöhemmin hän palasi samaan studioon Seitsemän Uutisiin, ja kertoi, että asiassa mennään suojelupoliisin pillin mukaan.

– Ei siinä paljon vaihtoehtoja ole. Olen ehtinyt tämänkin päivän aikana asiaa tutkailla. Siihen (listan julkaisuun) ei ole mahdollisuutta. Kyse on suojelupoliisin päätöksestä, joka on vahvistettu oikeusasteissa. Päätöksen asiassa tekee suojelupoliisi, Rantanen totesi.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sanoi tänään MTV Uutisille, että Tiitisen listan julkistaminen vaarantaisi Suomen turvallisuuden.

Tiitisen lista on lista ihmisistä, jotka ovat aikanaan olleet jollakin tavalla yhteydessä Itä-Saksan turvallisuuspalveluun Stasiin. Supon salaama lista on määrä julkaista vuonna 2050. Sen varhaisemmasta julkistamisesta on kuitenkin puhuttu vuosikaudet.

Näin Mari Rantanen kommentoi asiaa Huomenta Suomessa tiistaiaamuna:

Sisäministeri Rantanen suhtautuu varovaisen myönteisesti Tiitisen listan julkaisuun 1:38

Lue myös:

    Uusimmat