Sisäministeri Rantanen suhtautuu varovaisen myönteisesti Tiitisen listan julkaisuun: "Voisi olla ihan asiallista"

Sisäministeri Rantanen suhtautuu varovaisen myönteisesti Tiitisen listan julkaisuun 1:38
Sisäministeri Rantanen suhtautuu varovaisen myönteisesti Tiitisen listan julkaisuun

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) kertoo Huomenta Suomen haastattelussa kantansa Tiitisen listan julkaisuun. 

Riikka Purra (ps.) otti maanantaina Twitterissä kantaa siihen, että niin sanottu Tiitisen lista pitäisi julkistaa. Tämä on lista ihmisistä, jotka ovat aikanaan olleet jollakin tavalla yhteydessä Itä-Saksan turvallisuuspalveluun Stasiin. 

Supon salaama lista on määrä julkaista vuonna 2050. Sen varhaisesta julkistamisesta on kuitenkin puhuttu jo vuosikaudet. Maanantaina Helsingin Sanomat uutisoi listasta, ja siitä saatiin lisää tietoa. 

Sisäministeri Mari Rantanen kertoo, että ei ole itse ehtinyt vielä perehtyä siihen, olisiko listan julkistaminen yhteiskunnallisesti tärkeää nyt. 

– Meillähän on nyt koko viime kuukausi keskitytty menneisyyteen monien muidenkin asioiden osalta, ja tietysti tämä on varmaan asia jota täytyy tutkia ja harkita, hän toteaa viitaten  viimeaikaisiin kohuihin perussuomalaisten ministereiden taustoista. 

Listan salaiseksi luokitellut Supo toimii sisäministerin alaisuudessa. Rantasen mukaan hänellä ei ole toimivaltuuksia päättää listan julkistamisesta, mutta asiaa voi tutkailla.

– Tuskinpa minulla sellaista toimivaltuutta on, että voin vain ilmoittaa, mitä papereita sieltä julki laitetaan. 

Hän kuitenkin suhtautuu varovaisen myönteisesti julkistamiseen.

– Listasta on niin pitkä aika, että kun se ihmisiä kovasti tuntuu vaivaavan, niin voisi olla ihan asiallista tuoda lista julki.

 

Lue myös:

    Uusimmat