Mainos

Sisäilmaongelmat piinaavat Oulun poliisia – 140 työntekijää saanut oireita, 50 sairastunut pysyvästi

Huono sisäilma on piinannut Oulun poliisitalon henkilöstöä viime vuosien ajan. Viime syksyn jälkeen tilanne on pahentunut kriittisellä tavalla, Oulun poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Noin puolet kaikista poliisitalolla työskennelleistä, eli jopa lähes 140 työntekijää on ollut yhteydessä työterveyteen sisäilmaoireilun vuoksi, poliisi kertoo.

Lisäksi noin 50 henkilön kerrotaan sairastuneen pysyvästi tai pitkäaikaisesti. Henkilöille on luettu diagnooseja muun muassa astman pahenemisvaiheesta tai pitkäaikaisesta keuhkoputkien tulehduksesta, poliisi kertoo.

Poliisin mukaan huono sisäilma on koetellut erityisesti poliisivankilan 11 vartijaa, joista 10 on sairastunut pitkäaikaisesti tai pysyvästi.

Poliisitalo on tällä hetkellä tyhjillään, ja henkilökunta on siirretty väistötiloihin. Rakennukseen on suunniteltu korjaustöitä, mutta poliisilaitoksella ollaan huolissaan sairasteluiden jatkumisesta mahdollisesta remontista huolimatta.

Syynä tälle kerrotaan se, että taloon tehdyissä tutkimuksissa ei ole löydetty varsinaista syytä henkilöstön oireilulle. Myöskään aiemmat korjaustyöt eivät ole tuoneet helpotusta tilanteeseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.