Mainos

Sairastuneet hoitajat iloitsevat Kätilöopiston sulkemisesta: "Saimme mitä halusimme, meidät otettiin vakavasti!"

2:04

Suomen suurin synnytyssairaala Kätilöopisto suljetaan puolen vuoden kuluttua sairaalassa todettujen sisäilmaongelmien vuoksi. MTV Uutisten haastattelemat sisäilmasta sairastuneet kätilöt iloitsevat päätöksestä sulkea sairaala.

1:59

Sairaalasta on tutkimuksissa löydetty laajalle levinnyttä sädesientä sekä laho- ja mikrobivaurioita. HYKS ei vielä tiedä, minne sairaalan toiminnot siirretään.

Lähes sata hoitajaa on kertonut saaneensa oireita sisäilmasta. Tanja Paavolan oireet alkoivat neljä vuotta sitten ja nyt hänellä on todettu työn pahentama astma.

– Kun ääni lähti, piti saada huikkaan vesipullosta ja vähän väliä piti juosta potilashuonesta ulos kun rupesi yskittämään. Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun kollegat ovat lääkinneet minua astmalääkkeilllä töissä. 

Pitkällä sairaslomalla ollut kätilö Annika Rönneberg joutuu vaihtamaan alaa erittäin voimakkaiden oireiden.

– Kätilön työt on taputeltu, minun täytyy alkaa opiskella uutta alaa. Lääkärit eivät suosittele, että enää menisin mihinkään sairaalan, koska suurimmassa osassa on vaurioita ja homeita.

Puretaanko vai remontoidaanko?

Kätilöopiston sairaalan rakenteista on löytynyt laajoilta alueilta sädesientä sekä laho- ja mikrobivaurioita, vaikka rakennusta on korjattu useaan otteeseen.

Löydösten vuoksi HUS luopuu Kätilöopiston tiloista vaiheittain seuraavan puolen vuoden aikana ja ensimmäiseksi siirtyvät sairastuneet.

Vielä ei tiedetä, tullaanko tilat remontoimaan vai puretaanko koko talo, sillä rakennus kuuluu Helsingin kaupungille.

– Minä toivon, että rakennus puretaan ja rakennetaan täysin uusi, sanoo Annika Rönneberg.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.