Sirpa Selänne tulistui "ajotiellä makoileville" mielenosoittajille: "Millainen vanhempi hyväksyy tällaisen käytöksen omilta lapsiltaan?"

Sirpa Selänne kertoo mielipiteensä virkavaltaa vastustavista mielenosoittajista ja peräänkuuluttaa heidän vanhempiensa vastuuta puuttua tilanteeseen. 

Ex-jääkiekkoilija Teemu Selänteen vaimo Sirpa Selänne ottaa vahvasti kantaa sosiaalisen median julkaisussaan henkilöihin, jotka vastustavat virkavaltaa mielenosoituksissa. 

Selänne kertoo vieneensä teksasilaiset ystävänsä kiertämään Helsinkiä. Hän myös kertoo, että Helsingissä on kivaa ja turvallista käydä, kun suurin osa ihmisistä kunnioittaa sääntöjä ja käyttäytyy asiallisesti. 

Selänne viittaa kirjoituksellaan vahvasti ajankohtaisiin mielenilmaisuihin, joissa henkilöt ovat vastustaneet virkavaltaa. Selänteen mukaan heidän omia lapsiansa ei tulla näkemään valtavanlaisissa mielenilmaisuissa. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Me on opetettu myös meidän lapsemme käyttäytymään ja heitä ei varmasti tulla näkemään missään mielenosoituksissa riehumassa ja vastustamassa virkavaltaa tai häiritsemässä tavallisten ihmisten arkea häiriköimällä julkisilla paikoilla.

Selänteen mukaan vanhempien pitäisi ottaa enemmän vastuuta lapsistaan, jotka rikkovat lakia. 

– Mielestäni meidän vanhempien pitäisi kertoa nuorille aikuisille, että ei ole oikein rikkoa yleisiä järjestyssääntöjä ja vastustaa virkavaltaa joidenkin aatteiden takia. Siihen pitää löytää muita keinoja!

– Itse vanhempana en hyväksyisi omien lasteni makaavan ajotiellä keltaiset liivit päällä ja ajattelevan että se on ok. Miten ihmeessä se voi olla kenenkään mielestä oikein ja sallittua? Millainen vanhempi hyväksyy tällaisen käytöksen omilta lapsiltaan, Selänne tilittää. 

Somekeskustelu käy kuumana

Julkaisu on kerännyt paljon kommentteja puolesta ja vastaan. 

– Niin samaa mieltä. Jos oman jälkikasvuni näkisin pötköttämässä pitkälleen Mannerheimintiellä niin hakisin henkilökohtaisesti itse hemmettiin sen sieltä, henkilö kommentoi. 

– Kiitos Sirpa, kirjoitit asiaa, olen ihan samaa mieltä. Järkytyin itse viime viikolla, kun olin autolla työmatkalla ja kadulla makaa ihmisiä? Ei ole oikein, seuraaja kirjoittaa. 

Toiset taas antavat tukensa mielenosittajille. 

– Mitään ihmisoikeuksia tai maapallon hyvinvointia tukevia muutoksia ei koskaan ole saatu aikaan rauhallisilla hiljaa olemisilla. Kapina ja vastarinta on aina alku suurille muutoksille. Jos vain istutaan hiljaa, valtaapitävät kävelevät surutta yli, Instagramissa kommentoidaan. 

– 100 % eri mieltä. Kaikki tuki Elokapinalle, ja mieltä osoittaville nuorille. Toivon, että omista nuoristani kasvaa yhtä rohkeita, auktoriteetteja pelkäämättömiä ja maailmaan muutosta tekeviä ihmisiä, henkilö kommentoi. 

Lue myös:

    Uusimmat