Keskustan puheenjohtajapeli on auki – Annika Saarikko kiittää Juha Sipilää: "Nostit puolueen kukoistukseen, johdit maata kaikkesi antaen"

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän ilmoitus jättää tehtävänsä pyöräytti käyntiin julkisen keskustelun siitä, kuka voisi seuraavaksi tarttua puolueen ruoriin.

Esimerkiksi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikkoa on pidetty mahdollisena seuraajaehdokkaana Sipilälle.

Syysvauvaa odottava Saarikko viestitti STT:lle, ettei halua kommentoida omia jatkosuunnitelmiaan. Twitterissä hän kertoi kunnioittavansa ja ymmärtävänsä Sipilän päätöstä.

– Nostit puolueen tappiosta kukoistukseen ja johdit maan hallitusta kaikkesi antaen. Juha, on ollut etuoikeus tehdä työtä kanssasi, Saarikko kirjoitti.

Keskustan ryhmänjohtajana toiminut Antti Kaikkonen kirjoitti tiistaina iltapäivällä Facebookissa, että hänen puhelimensa on jo soinut. Kaikkosen mukaan mieltä lämmittää se, jos hänen ajatellaan olevan sopiva ehdokas puolueen johtoon. Hän aikoo palata asiaan myöhemmin keväällä.

– En aio hötkyillä asiassa, vaan olla pikemminkin kuulolla. Jos siihen aitoa kannatusta on, sitten sitä on tietysti vakavamminkin harkittava, Kaikkonen kirjoitti.

Pirkkalainen ei ole kuullut vielä yhdestäkään ehdokkaasta

Virallisia ilmoittautumisia puheenjohtajakisaan ei ole välittömästi kuulunut. Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kertoi tiedotustilaisuudessa, ettei ole kuullut vielä kenestäkään, joka olisi lähtenyt ehdolle. Hän ei myöskään osannut arvioida, missä vaiheessa ilmoittaumisia tulee.

Puolueen varapuheenjohtajista mahdollisia Sipilän seuraajaehdokkaita saattavat olla Hannakaisa Heikkinen ja Katri Kulmuni. Sote-uudistuksen yhteydessä tiivisti esillä ollut Heikkinen viestitti STT:lle, ettei osaa ottaa vielä kantaa kysymykseen puheenjohtajaehdokkuudesta.

– En osaa sanoa vielä. Pitää pohtia rauhassa, Heikkinen kirjoitti.

Kulmuni ei iltapäivään mennessä vastannut STT:n tavoitteluihin.

Lue myös:

    Uusimmat