Mainos

Sipilä: Veronkorotuksia tuskin luvassa puoliväliriihessä

2:04

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan velkaantuminen suhteessa bruttokansantuotteeseen on mahdollista taittaa nykyisilläkin toimilla, jos talouskasvu säilyy kohtuullisena.

– Velaksi elämisen loppuminen vuonna 2021 on paljon kovempi tavoite, mutta vähintäänkin yhtä tärkeä ellei tärkeämpi, koska se määrittää mahdollisuutemme vastata 20-luvun suuriin haasteisiin, Sipilä sanoi tänään puheessaan Veronmaksajain Keskusliiton Vero2017-tapahtumassa.

Hänen mukaansa tämän tavoitteen saavuttamiseen tarvitaan talouskasvun lisäksi vielä uusia työllisyyttä lisääviä toimia. Lisäksi menokurin täytyy olla Sipilän mukaan erittäin tiukka jatkossakin.

– Neljän miljardin säästöpäätökset on tehty. Niin kuin useaan kertaan olen todennut, olemme sitoutuneet uudelleen kohdentamisiin, rakenteellisiin uudistuksiin ja työllisyystoimiin, ettei uusia leikkauksia tarvita, Sipilä sanoi.

Sipilä muistutti, että hallitus linjasi jo ohjelmassaan, että vaikeasta taloustilanteesta huolimatta veroja nostamalla Suomea ei saada kuntoon. Hänen mukaansa bruttoveroasteen nosto ei kuulu työkalupakkiin.

Hallitukselta odotetaan talouslinjauksia hallituksen puoliväliriihessä kuntavaalien jälkeen huhtikuun lopulla. Kaikki hallituksen kaavailemat toimet talouden tasapainottamiseksi eivät ole toteutuneet. Muun muassa aiemmin tänä vuonna hallitus päätti luopua kaavailemistaan moottoripyörä- ja veneveroista. 

"En lähde nyt mitään päätöksiä ennakoimaan" 

Sipilä ei ottanut puheensa jälkeen kantaa, mitä muutoksia verotuksen sisällä voi tapahtua puoliväliriihessä.

– Näitä käydään nyt läpi puoliväliriihessä, ihan ensimmäisiä numeroita on vasta pöydällä. Tuo VM:n ennuste johon sitten koko homma pohjautuu tulee vasta kuun loppupuolella, sitten päästään varsinaisesti töihin, Sipilä sanoi toimittajille puheensa jälkeen.

Hän kertoi, että hallitus käy esimerkiksi tänään läpi hallitusohjelman verolinjauksiin liittyen, missä vaiheessa selvityksessä olevat asiat ovat.

– Tänä vuonnahan pitää sitten kaikista asioista tehdä linjaukset, Sipilä sanoi.

Sipilä sanoi kysyttäessä, että "tuskin veronkorotuksia on luvassa" puoliväliriihessä. Hänen mukaansa sellaista tietoa ei ole, että olisi veronkorotuspaineita.

– En lähde nyt mitään päätöksiä ennakoimaan, mutta mitään tällaista keskustelua ei ole käyty, että esimerkiksi arvonlisäveroon olisi korotuspaineita, Sipilä vastasi kysymykseen arvonlisäverosta.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.