Mainos

Sipilä: Tavoitteet eivät toteudu, se tajutaan pikku hiljaa hallituksessakin

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä harmittelee, että äkillinen keuhkoveritulppa esti häneltä osallistumisen Porin SuomiAreena-tapahtumaan. Sairastuminen ei estänyt Sipilää kuitenkaan sivaltamasta hallitusta Suomen taloustilanteesta.

– On selvää, että Kataisen hallituksen talouspoliittiset tavoitteet velkaantumisesta, alijäämästä ja työllisyydestä eivät tule toteutumaan. Hallituksen pitäisi tunnustaa tämä elokuun budjettiriihessä eikä odottaa ensi kevään kehysriiheen, oppositiopuolueen Sipilä kirjoittaa blogissaan, joka on julkaistu kokonaisuudessaan SuomiAreenan verkkosivuilla.

Sipilä kiittelee hallituksen kärkipuolueita kuitenkin tilannetajun parantumisesta.

–Talouden tilannekuva alkaa pikku hiljaa selvitä maamme hallituksellekin. Hallitusohjelma on kirjoitettava ainakin osin uudelleen. Suomi-laiva ei kestä kahden vuoden ajelehtimista, Sipilä jatkaa.

Sipilän mukaan Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi tarvitaan maltillista ja pidempiaikaista tulopoliittista sopuratkaisuja jo syksyllä. Työntekijäjärjestöt ja työnantajajärjestöt eivät päässeet neuvotteluissaan yksimielisyyteen keväällä. Sipilä esittää talouden kohentamiseksi myös uusia keinoja, kuten miljardiluokan rahastoa. Juuri nyt pitäisi investoida Sipilän mukaan rakennusalalla alan korkean työttömyyden helpottamiseksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.