Sipilä: Tarjous yhteiskuntasopimuksesta ei ole kiristys

Keskustan puheenjohtaja, eduskunnan juuri pääministeriksi valitsema Juha Sipilä on vastannut arvosteluun, joka on kohdistunut tulevan hallituksen leikkauksiin ja yhteiskuntasopimustarjoukseen.

Sipilän mukaan hallituksen tarjous yhteiskuntasopimusta vauhdittamaan ei ole kiristys, vaan kyseessä on aito keskustelu. 

Jos yhteiskuntasopimusta ei ala syntyä, hallitus aikoo tehdä 1,5 miljardin euron lisäsäästöt ja jättää tekemättä ehdolliset miljardin euron veronkevennykset.

Sipilän mukaan työmarkkinajärjestöissä on suhtauduttu tarjoukseen rakentavasti ja positiivisesti.

Tosin palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoi eilen, että hallitusohjelma leikkauksineen hankaloittaa sopimuksen synnyttämistä, koska hallitus on määritellyt yksipuolisesti sopimuksen tavoitteet ja keskeisen sisällön.

Hallituksen kanssa on tarkoitus keskustella myös siitä, millä tavalla ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta säästetään 200 miljoonaa euroa. Sipilä ei ottanut kantaa siihen, lyhennetäänkö ansiosidonnaisen kestoa nykyisestä 500 päivästä.

– Mitäs keskustelua se on, jos annetaan nuotit jo etukäteen, sanoi Sipilä toimittajille eduskunnassa.

Sipilä: Tämä unohtuu koulutussäästöarvostelussa

Hallitusohjelman 600 miljoonan euron koulutussäästöjä on arvosteltu ankarasti.

Sipilän mukaan arvostelussa on unohtunut, että koulutukseen tulee panostuksia miljardin euron paketista, jossa on rahaa kärkihankkeisiin.

Juha Sipilä tapasi tänään presidentti Sauli Niinistön. Sipilän mukaan presidentti piti hallitusohjelmaa tasapainoisena kokonaisuutena vakavaan tilanteeseen nähden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja