Sipilä selvityttää Savonlinnan opettajankoulutuksen lakkauttamisen kustannukset

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) selvityttää Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen lakkauttamisesta koituvat kokonaistaloudelliset kustannukset.

Selvitys sisältää kaikki hallinnonalat sekä aluetaloudelliset vaikutukset. Selvityksen tekee Pellervon taloustutkimus, ja se valmistuu ensi viikolla.

Itä-Suomen yliopisto on päättänyt lopettaa opettajakoulutuksen Savonlinnassa ja keskittää koulutuksen Joensuun kampukselle. Muutos tulee voimaan aikaisintaan syyslukukaudesta 2018 alkaen. 

Oppositio on useita kertoja vaatinut hallitusta ja erityisesti pääministeriä puuttumaan yliopiston suunnitelmiin, vaikka yliopistolla on asiassa autonominen päätösvalta.  

Sipilä kertoi kyselytunnilla huhtikuussa keskustelleensa Itä-Suomen yliopiston kanssa asiasta. Hänen mukaansa hallitus on ollut ja on yhä valmis jatkamaan kahden miljoonan euron lisärahoitusta vuodessa Savonlinnan opettajakoulutukselle, mutta yliopisto ei ole pitänyt sitä riittävänä. 

Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen kertoi, ettei hänellä ole tarkempaa tietoa Sipilän selvityksestä.  

– Ei minulla ole siihen mitään kommentoitavaa, Mönkkönen sanoi.    

SDP esitti viime tiistaina välikysymyksen siitä, salliiko hallitus opettajankoulutuksen lakkauttamisen Savonlinnassa. SDP:n mukaan lakkauttamisen säästöt lasketaan sadoissatuhansissa, mutta kustannukset yhteiskunnalle sadoissa miljoonissa.

Lue myös:

    Uusimmat