Mainos

Sipilä: Hallitus yllättyi Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksen sulkemisesta

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Itä-Suomen yliopiston päätös sulkea Savonlinnan opettajankoulutuslaitos tuli hallitukselle yllätyksenä.

Pääministeri Juha Sipilä sanoi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n valtuuston kokouksessa, että hän aikoo keskustella tilanteesta opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) kanssa perjantaina. 

– Katsomme, mitä asialle on tehtävissä, Sipilä lupasi asiasta tiedustelleelle valtuuston jäsenelle. 

Sipilä vakuutti, että hallituksessa ollaan hyvin tietoisia siitä, että sulkemisella on merkittäviä vaikutuksia Savonlinnan aluetalouteen. Sulkemisen kokonaistaloudellisista vaikutuksista tehdään ensi viikoksi selvitys Pellervon taloustutkimuksessa. Kustannuksia tulee muun muassa siitä, kun Savonlinnassa joudutaan ajamaan alas laitoksen tiloja ja opiskelijoiden asuntoja ei enää tarvita. 

– Olimme kohtuullisen varmoja siitä, että kun me tarjoamme Itä-Suomen yliopistolle strategiarahan jatkumista kahden miljoonan tasolla vuosi, että siihen tartutaan. Oli meille yllätys, että siihen ei tartuttu. 

Sipilä myönsi, että hallitus tietää, että se on omilla päätöksillään kiristänyt yliopistojen rahoitusasemaa. 

– Yliopistot tekevät päätöksiä siltä pohjalta. Sen yli käveleminen ei ihan helppoa ole. Meillä on hyvin tiedossa Savonlinnan aluetaloudelliset ongelmat. Näitä vaikutuksia katsotaan ja teemme kaikkemme mitä siellä taustalla voi tehdä, mutta muuta en kyllä uskalla luvata. 

 "Savonlinnaan jäisi tyhjät kiinteistöt"

Savonlinnan opettajakoulutuksen lakkauttaminen kuumensi tunteita myös eduskunnan täysistunnossa.

Katri Kulmunin (kesk.) mukaan hallitus tietää hyvin, että Savonlinnan kaupungille on kohtalokasta, jos sieltä lähtee opettajankoulutuslaitos (OKL). 

– Siinä ei ole kokonaistaloudellisestikaan järkeä, koska Savonlinnan OKL:n uusista rakennuksista on laitettu jo (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) Aralle sisään vetämään 35 miljoonan euron avustus. Savonlinnaan jäisi tyhjät kiinteistöt, Kulmuni sanoi. 

Itä-Suomen yliopisto keskittää opettajankoulutuksensa Joensuuhun syksystä 2018 alkaen. Savonlinnassa suunnitelma on herättänyt ankaraa vastarintaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.