Mainos

Sipilä MTV:n Vaaliextrassa: Emme kannata Helsingin suurmoskeijaa

10:28

Pääministeri Juha Sipilä uskoo, että kaikki sote-lait saadaan ajoissa valmiiksi, vaikka asiantuntijat epäilevät valinnanvapaus-mallin aikatauluja. MTV:n vaaliextrassa vieraillut Sipilä vastasi myös kysymykseen Helsinkiin kaavaillusta suurmoskeijasta.

Sipilän mukaan sekä hän että keskustan valtuustoryhmä suhtautuvat moskeijahankkeeseen varovaisen kielteisesti.

Pääministeri Juha Sipilä suhtautuu sote-lakien läpimenoon toiveikkaasti, vaikka monet asiantuntijat pitävät erityisesti sote-palveluiden valinnanvapauden aikatauluja liian tiukkoina.

Sipilä vakuutti MTV:n vaaliextran haastattelussa, että koko sote-paketti viedään läpi vaikka eduskunnan istuntokautta pidentämällä.

– Kesällä eduskunnan käsittelystä nämä pitäisi saada, että sitten maakunnille jää riittävästi aikaa valmistautua tähän suureen muutokseen.

– Olemme arvioineet että siihen tarvitaan noin puolitoista vuotta, eikä siitä mielellään tingitä. Istukoon sitten eduskunta kesällä niin pitkään, että asia on käsitelty, linjasi Sipilä.

Julkiset hankkeet kuriin

Sipilän mielestä miljardiluokan aikataulu- ja budjettiylitykset julkisissa hankkeissa pitää ratkaista. Ohjeita valmistelee entisen kansliapäällikkö Erkki Virtasen yhden miehen työryhmä.

– Olen Virtaselle antanut sellaiset ohjeet, että hän antaa huutia meille kaikille. Toivon, että sieltä tulee sellaisia ohjeita, jotka oikeasti auttavat tähän ongelmaan. Eihän tässä nykytilanteessa ole mitään järkeä, totesi Sipilä.

Homekouluongelmaan Sipilä tarjosi ratkaisuksi muun muassa nykyistä tiukempaa laadunvalvontaa ja kosteuden torjuntaa rakennusaikana.

Ei suurmoskeijaa Helsinkiin

Helsinkiin kaavailtuun suurmoskeijaan keskusta suhtautuu nihkeästi.

– Kyllä siihen on suhtauduttu varovaisen kielteisesti meidän valtuustoryhmässä ja itse olen samaa mieltä, vastasi Sipilä kysymykseen.

Moskeija on saanut asiantuntijoilta kritiikkiä muun muassa siksi, että se edustaisi vain yhtä islamin suuntausta eli sunneja. Lisäksi epäilyjä on herättänyt moskeijan rahoitus Bahrainista.

Sipilä: En ehdi valtuustoon

Sipilä ei itse ole kuntavaaleissa ehdolla ministerikiireisiin vedoten.

– Varsinkin jos joutuu kauemmas kulkemaan, kyllä käytännössä on aika vaikeaa yhdistää ministerin tehtävä ja kunnanvaltuustossa aktiivinen osallistuminen, arvioi Sipilä oman kokemuksensa perusteella.

Ministerien mahdollisuutta asettua kuntavaaliehdokkaaksi Sipilä ei kuitenkaan ole valmis rajoittamaan, vaan luottaa kunkin ministerin omaan harkintaan.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaaleihin Sipilä sanoi alustavasti luvanneensa lähteä ehdokkaaksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.