Mainos

Sari Essayah avaa MTV:n Vaaliextra-sarjan: "Aika loppumassa sote-uudistukselta"

10:06

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah haluaa kaikki eduskuntapuolueet mukaan sote-uudistuksen viimeistelyyn. Essayahin mukaan aika sote-uudistuksen läpiviemiseksi alkaa käydä vähiin, joten aito ja laaja parlamentaarinen yhteistyö on tarpeen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah toivoo MTV:n Vaaliextrassa, että kaikki puolueet pääsisivät vielä eduskunnassa vaikuttamaan sote-lakien sisältöön.  Aikaa päätösten tekoon on vain vähän.

– Kyllä tässä kolkutellaan tämän vaalikauden rajoja, että saadaanko tämä vietyä maaliin. Juuri sen takia olisi todella tärkeää, että kaikki puolueet olisivat aidosti mukana ja että  meillä olisi parlamentaarista yhteistyötä eduskunnassa, arvioi Essayah.

– Lainsäädäntö tulee sosiaali- ja terveysvaliokuntaan ja monet valiokunnat antavat siihen lausuntoja. Silloin kaikkien puolueiden pitäisi olla aidosti vielä vaikuttamassa siihen, että me saadaan sellainen sote-ratkaisu, että sitä ei sitten tarvitse enää lähteä repimään seuraavien vaalien jälkeen. En usko että yksikään suomalainen enää jaksaa yhtään uutta sote-uudistusta, täräytti Essayah.

Yksinvalta uhkaa joitain kuntia

Kunnanvaltuustojen pienentämistä Essayah piti virheenä, ja toivoi ettei maakuntavaltuustojen kanssa käy samoin.

– On valitettavaa, että kuntalain muutos esimerkiksi pienentää monien valtuustojen kokoa. Silloin voi helposti käydä niin, että tulee yhden puolueen yksinkertaisia enemmistöjä kuntiin ja pidemmän päälle se ei ole hyväksi Suomelle, se ei ole hyväksi kansalaisdemokratialle eikä vaikuttamiselle, arvosteli Essayah.

Presidenttiehdokkuus auki

Mahdollisesta presidenttiehdokkaastaan kristillisdemokraatit päättävät vasta elokuussa.

– Kuuntelen kyllä puoluekokousta tässä, että olemmeko asettamassa presidenttiehdokasta ja sen jälkeen varmaan keskustellaan henkilöstä, jos ehdokas päädytään asettamaan, kierteli Essayah.

Viimeksi ehdokkaana oli Essayah itse.

Kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat haastatellaan MTV:n Vaaliextra-ohjelmassa kuntavaaleihin mennessä. Essayahin haastattelun voit katsoa kokonaisuudessaan ohesta tai MTV3-kanavalta kello 19.10.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.