Mainos

Sipilä Malmin kentästä: Mitään ei ole sovittu, pakkolunastus ei tule kysymykseen

Pääministeri Juha Sipilän mukaan valtio ei ole pakkolunastamassa Malmin lentokenttää. Sipilän eiliset kommentit ovat herättäneet hämmenystä hallituksen linjasta asiassa.

Sipilä (kesk.) totesi eilen eduskunnassa, että hallitus on valmis pelastamaan Malmin lentokentän. Tänään hän painotti, että asia on täysin Helsingin kuntapäättäjien käsissä.

– Kaikki on aina mahdollista niin kauan kuin kaivinkone on alueella. Jos uusi valtuusto Helsingissä päätyy johonkin toiseen ratkaisuun, niin omalta puoleltani ainakin siihen on mahdollista lähteä tarkastelemaan esimerkiksi vaihtoehtoisia alueita, Sipilä sanoo.

Sipilä viittaa vaihtoehtoon, jossa valtio luovuttaisi Helsingille jonkin muun maa-alueen vastineeksi Malmin kentän alueesta. Esillä on ollut muun muassa Santahamina. Se on kuitenkin puolustusvoimien käytössä, eikä siitä luopuminen vaikuta realistiselta. Sipilä korostaa, että asia voi edetä vain yhteistyössä.

– Pakkolunastaminen ei käytännössä tule kysymykseen.

Oma ilmailuharrastus "ei vaikuta"

Sipilä tunnetaan inokkaana ilmailuharrastajana, ja hän on muun muassa lentänyt virkamatkojaan itse.

Hänen mukaansa Malmin kentän merkitys suomalaiselle ilmailulle on ollut suuri muun muassa laajamittaisen lentokoulutuksen vuoksi.

– Kyllä se aika tärkeä ja keskeinen paikka on ollut yleisilmailulle ja sitä kautta myös ammatti-ilmailulle.

Sipilältä kysyttiin eduskunnassa, puolustaako hän Malmin kenttää oman ilmailuharrastuksensa vuoksi.

– No en todellakaan, pääministeri tuhahti.

Ulkoministeri Timo Soini kertoo STT:n mukaan, että mitään esitystä Malmin kentästä ei ole. Keskustan ja perussuomalaisten kanta on, että jos päästään Helsingin kanssa sopimukseen, ei ole estettä valtion mukanaololle järjestelyissä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.