Mainos

Berner: Tarkoitus ei ole seurata kansalaisia – yksityisyys varmistetaan lailla

Liikenne- ja viestintäministeriön suunnitelmat liikenneverkkoyhtiön perustamisesta ovat huolestuttaneet suomalaisia. Ministeriön ehdotus liikenneverkon kehittämisestä julkaistaan ensi viikon torstaina, mutta liikenneministeri haluaa rauhoitella kansaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö on ministeri Anne Bernerin johdolla selvittänyt mahdollisen liikenneverkkoyhtiön perustamista.

Hallitus päätti käynnistää selvitystyön liikenneverkon kehittämisestä huhtikuussa 2016 julkisen talouden suunnitelman hyväksymisen yhteydessä. Ministeriön mukaan valtion varat eivät riitä ylläpitämään ja kehittämään Suomen liikenneverkkoa.

Berner kuitenkin vakuuttaa, että mahdollisen liikenneverkkoyhtiön perustamisen taustalla ei ole aikomusta seurata kansalaisia.

– Aikaan perustuva maksu ei vaadi mitään ajon seurantalaitetta. Sen rinnalla voidaan myöhemmin tarjota myös kilometripohjaiseen hinnoitteluun perustuvia paketteja, joita tienkäyttäjät voivat halutessaan hankkia. Kilometripohjaisen maksumallin tietoturvallisuus ja yksityisyydensuoja varmistetaan lailla, Berner kertoo ministeriön tiedotteessa.

Selvityksessä ehdotetaan vaiheittaista etenemistä niin, että vuoden 2018 alusta lähtien yhtiö huolehtisi tieverkosta. Vesiväylien ja rataverkon osalta on tarkoitus tehdä vielä lisäselvityksiä. Tavoitteena on, että ne tulisivat mukaan yhtiöön vuoden 2019 alusta.

Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus selvitykseksi liikenneverkon kehittämisestä julkaistaan torstaina 19. tammikuuta 2017. Julkistuksen jälkeen ehdotus lähtee laajalle lausuntokierrokselle ja samalla avataan kansalaiskeskustelu Ota kantaa -palvelussa.

Lähde: Liikenne- ja viestintäministeriö

***

6:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.