Sipilä JSN:n päätöksistä: Sähköpostien lähettäminen Ylen toimittajalle oli virhe

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo sähköpostiviestien lähtettämisen Ylen toimittajalle olleen virhe. Julkisen sanan neuvosto (JSN) katsoi, että Sipilä toimi Yleisradion suuntaan tavalla, joka oli omiaan rajoittamaan sananvapautta.

Sipilä sanoo olevansa edelleen sitä mieltä, että häntä olisi pitänyt kuulla Ylen Terrafame-uutisoinnissa. Julkisen sanan neuvosto sanoi helmikuussa julkaisemassaan päätöksessään, että Ylen ei tarvinnut kuulla Sipilää ennen juttunsa julkaisemista.

– Esitin vaatimukseni, että minua olisi pitänyt kuulla jutussa, jossa esitettiin aika rankkoja väitteitä, Sipilä sanoo.

JSN:n helmikuisen päätöksen mukaan juttu oli Sipilälle kielteinen muttei erittäin kielteinen, joten häntä ei tarvinnut kuulla ennen jutun julkaisemista.

Lisäksi jutussa oli siteerattu Sipilän aiheesta toiselle tiedotusvälineelle antamia kommentteja.

JSN:n päätös koskee Terrafame-uutisointia

Ylen jutussa kerrottiin Sipilän kytköksestä Terrafamelle kuljettimia toimittavaan Katera Steel -yritykseen. Pääministeriä ei haastateltu juttuun.

Sipilän mukaan Ylen uutisessa esitettiin pääministerin toiminnan kannalta rankka väite, että hän olisi suosinut sukulaisiaan.

JSN antoi tänään Ylelle myös vapauttavan päätöksen. JSN katsoi, että Yle oli kertonut Terrafame-juttuun tehdyistä muutoksista epäjohdonmukaisesti, mutta että jutussa tai sen alaotsikossa ei ollut virhettä.

Sipilä on aiemmin toistuvasti syyttänyt Ylen uutista vääristä tiedoista.  

Lue myös:

    Uusimmat