Mainos

Sipilä: Järjestyksenpito Suomessa kuuluu poliisille

2:02

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallituksen näkemys katupartioinnista on yhtenäinen. Hänen mukaansa katupartioita ei kadulle kaivata.

– Järjestyksenpito Suomessa kuuluu poliisille, ei millekään katupartioille. Kyllä se on päivän selvää, Sipilä sanoo STT:lle.

Sipilä on aiheuttanut ihmetystä eilisellä lausunnollaan, jossa hän rinnasti katupartiot lasten viemiseen harrastuksiin.

Myös oppositio on tarttunut aiheeseen. Puheenjohtaja Antti Rinteen (sd.) mukaan hallitus on epäonnistunut linjauksissaan. Hänen mukaansa Odinin soturit -henkisiä katupartioita ei Suomeen tarvita.

1:46

– Kyllä hallituksessa on selkeästi ollut nähtävissä selkeästi erilaisia painotuksia sisäministeri Petteri Orvon (kok.), oikeusministeri Jari Lindströmin (ps.) ja myös pääministerin linjauksissa.

Rinteen mukaan hallituksen ulkopuolelta näyttää siltä, että kaikille kolmelle hallituspuolueelle on hankala muodostaa yhtenäistä kantaa. Hänen mukaansa linjaeroihin, epäselvyyksiin ja hapuiluihin voi löytyä selitys esimerkiksi perussuomalaisten viime vuosien kannanotoista.

Sipilä kiistää linjaerot

Pääministeri Sipilän mukaan hallituspuolueilla ei ole asiassa linjaeroja. Hänen mukaansa turvallisuustilanne ja tunne turvallisuudesta on muuttunut ja hallitus on pyrkinyt siihen jo reagoimaan lisäämällä budjettimäärärahoja poliisille.

– Suomessa käytännössä nyt jokainen poliisi on töissä, työttömiä ei ole.

Sipilän mukaan poliisille ei ole luvassa lisäresursseja tänä vuonna, mutta pidemmän aikavälin suunnitelmaan palataan sisäisen turvallisuuden selonteossa.

– Totta kai keskustelemme jatkuvasti siitä, jos kansalaisten turvallisuuden tunne on heikentynyt. Se on hallituksen vastuulla, Sipilä sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.