Mainos

Sipilä huojentui SAK:n päätöksestä: "Nyt vain sisulla eteenpäin"

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) huojentui SAK:n päätöksestä hyväksyä alustavasti yhteiskuntasopimusta koskeva neuvottelutulos.

Pääministeri Juha Sipilä vetoaa siihen, että matkan varrella kaikki liitot tulisivat mukaan. Sipilän mukaan mahdollisia veronkevennyksiä voidaan arvioida kesäkuussa.

– Arvostan kaikkia niitä osapuolia, jotka nyt ovat mukana. Suomen tilanne on nyt ymmärretty. (Toivon, että) tämmönen historiallinen päätös saataisiin vietyä loppuun saakka ja tämä meidän onneton työllisyyskehityksemme kääntymään nousuun, Sipilä sanoi Brysselissä saapuessaan EU:n ja Turkin huippukokoukseen.

– Nyt odotamme sitä, mihin tämä johtaa. Me nyt ymmärrämme kaikki samalla tavalla, että tämän paketin pitää kantaa itse itsensä, että voidaan puhua veronkevennyksistä.

Sipilän mukaan veronkevennyksistä viikonloppuna käyty keskustelu on selkiyttänyt tilannetta.

Pääministeri sanoo paineen siirtyvän nyt työehtosopimusneuvotteluihin. Hallitus puolestaan saa välillä aikaa keskittyä muihin asioihin.

Sipilä kertoo Twitter-sivuillaan kommentoivansa työmarkkinajärjestöjen neuvottelutulosta yhdessä valtiovarainministeri Alexander Atubbin ja työministeri Jari Lindströmin kanssa kello 17.

"Sopimus Suomen kilpailukyvylle merkittävä"

Sipilä pitää sopimuksen vaikutusta Suomen kilpailukyvylle merkittävänä. Hän korosti mahdollisen uuden työmarkkinamallin merkitystä asiassa. Niin sanotussa Suomen mallissa vientiala tai laajemmin kilpailulle alttiit alat määrittelisivät palkankorotusten tasoa.

– Varsinkin, jos tuo Suomen malli vielä lähipäivinä täsmentyy, tämä voi olla lähellä kymmentä prosenttia, mitä kaiken kaikkiaan vaalikauden aikana otetaan kilpailijamaita kiinni, Sipilä arvioi.

– Sehän tarkoittaisi esimerkiksi Saksan suhteen, että aletaan olla jo tasoissa. Kustannuskilpailukykyero kurotaan umpeen. Se tarkoittaa sitä, että investointien täytyy lähteä liikkeelle ja meidän työllisyystavoite saa realismia ja kovaa pohjaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.