Mainos

Siperian kylmät pakkaset sekoittamassa nyt myös Iso-Britannian – paikallisia varoitetaan "idän pedosta"

Alkuviikko on kylmä koko Euroopassa. Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne kertoo, että Keski-Euroopassa on mitattu monin paikoin viime yönä jopa 20 astetta pakkasta.

Iso-Britanniassa uutisoidaan tällä hetkellä Siperian hyytävästä kylmyydestä, joka on pyyhkäisemässä läpi saarivaltion. Skandinavian ja myös Suomen läpi kulkeva Siperian kylmä ilma tuo maahan myös lumisateita.

Vaikka maassa pakkasen ei ennustetakaan laskevan kuin muutaman asteen miinuksen puolelle, paikallisille on annettu säävaroitus. Tuulen vuoksi pakkasen tuntuma on jopa 15 astetta kylmempi ja osa junista on peruttu lumentulon vuoksi.

BBC uutisoi, että paikallinen meteorologi oli kuvaillut säätilaa jopa nimellä ”beast from the east”, eli idän peto.

Britanniassa asuva suomalainen kertoo: "Tuntuu Suomen toukokuulta"

Iso-Britannian Birminghamissa tällä hetkellä vaihto-oppilaana asuva Saara kertoo, että paikallisten näkökulmasta kylmä keli ei kuitenkaan suomalaista vaivaa. Pienet paikoittaiset lumisateet ovat yllättäneet maahan vastikään muuttaneen suomalaisen, mutta maan säätila tuntuu silti tällä hetkellä Saarasta keväiseltä.

– Täällä oli tänä aamuna yksi aste pakkasta. Parina aikaisempana päivänä on tuntunut Suomen toukokuulta, koska aurinko on paistanut lämpimästi.

Suomen pakkasuutisointia seurannut Saara on pikemminkin tyytyväinen Britannian vallitsevaan säätilaan.

– Olen kuullut, miten jäätävät kelit Suomessa on tällä hetkellä, joten olen todella tyytyväinen siihen, että karkasin ulkomaille täksi kevääksi, Saara iloitsee.

8:10

Euroopassa outo sääilmiö

Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne valottaa taustoja Euroopan tämänhetkisen säätilan ympärillä. Napapiirin pakkaset ovat polaaripyörteen vaikutuksesta valahtaneet Pohjois-Eurooppaan.

– Tällä hetkellä erityisesti pohjoisnavalla on 15-20 astetta lämpimämpää kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta. Lämmin ilmavirta Atlantilta on päätynyt navalle ja taas navan kylmä sää meille, Rinne selittää outoa sääilmiötä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.