Mainos

Sinustako mahtava pokémon-kouluttaja? 11 vinkkiä hittipelin pelaamiseen

Hittipeli Pokémon Go julkaistiin Suomessa lauantaina. Tässä parhaat vinkit aloitteleville pokémonin jahtaajille!

Pokémon Go'ssa pyydystetään, koulutetaan ja taistellaan virtuaalisilla pokémoneilla. Pokémonit pyydystetään puhelimen kameran avulla poképalloon. Peli hyödyntää pelaajan sijaintia, jonka avulla pokémoneja metsästetään ympäri maailmaa.

Aloittelijalle peliin liittyy paljon hyviä vinkkejä, joilla pelissä pääsee nopeasti alkuun ja mukaan pokémon-huumaan.

Tutustu myös MTV Digin koostamaan kattavaan Pokémon Go -sanastoon täällä.

1. Peli tarjoaa alussa aloituspokémoneja. Aloittaessa on mahdollista saada himoittu Pikachu, jos juoksee karkuun ensimmäisestä taistelusta. Älä siis valitse heti tarjottuja aloituspokémoneja! Karkuun täytyy juosta muutaman kerran, ennen kuin Pikachu ilmestyy ja sen voi napata itselleen.

2. Pelissä näet lähelläsi olevat pokémonit. Ne on luokiteltu jalanjälkien avulla: yksi jalanjälki vastaa noin 100 metriä.

3. Pelissä kehitytään nostamalla omaa tasoa. Mitä isommalla tasolla on, sitä voimakkaampia pokémoneja tulee vastaan. Hyvä keino nostaa tasoa on napata helposti kehitettäviä pokémoneja.

4. Napatessa pokémonia poképallo kannattaa heittää silloin, kun sisimmäinen ympyrä on pienimmillään. Tämä kerryttää eniten pisteitä. Kaikki vastaantulevat pokémonit kannattaa kerätä, sillä jokainen on arvokas!

5. Poke-stopit tarjoavat tavaroita sekä XP:tä aina, kun siellä käy. Näillä kannattaa vierailla, mikäli sellainen sattuu matkan varrelle.

6. Pokémoneja harjoitetaan ”gymeillä” eli taistelusaleilla. Nämä avautuvat tasolla 5. Taistelusaleilla taistellaan muiden tiimien pokémoneja vastaan. Tehokkain tapa on lyöttäytyä samaan tiimiin kuuluvien lähettyville ja hyökätä salille tiiminä. Tiimejä on kolme: Team Instinct eli keltainen, Team Mystic eli sininen ja Team Valor eli punainen. Mitä kauemmin onnistut pitämään gymin hallussasi ja mitä useampi gym sinulla on, sitä enemmän saat palkintoja.

7. Pelissä voi napata munia, joista pokémoneja kuoriutuu. Heti alussa pelaaja saa yhden egg incubatorin, jolla munia voi hautoa yhden kerrallaan. Tämä kannattaa hyödyntää heti pelin alussa. Munat kuoriutuvat joko 2, 5 tai 10 kilometrin kävelyn jälkeen. Liikkuminen ei siis saa olla liian nopeaa, joten kävelyvauhti on kaikkein turvallisin. Kun kyseinen matka on kuljettu, muna kuoriutuu ja saat uuden pokémonin.

8. Lucky eggiin törmääminen tuo puolen tunnin ajan tuplasti XP:tä, jolloin kehittyminen pelissä käy nopeasti, jos niin vain haluaa. Lucky eggin voi käyttää milloin haluaa.

9. Tason 8 jälkeen Poke-stopilta alkaa saada Razz Berryjä, joilla pokémonit pysyvät kiireisinä heittäessäsi poképalloa, eivätkä pääse niin helposti karkuun.

10. Vaihda pelipaikkaa ja -aikaa, mikäli huomaat törmääväsi usein samoihin pokémoneihin. Tosin samojen pokémonien pyydystäminen kerryttää XP:tä. Myös peliaikaa kannattaa vaihdella. Yöaikaan ilmestyy eri pokémoneja kuin päivisin. Aika määriytyy puhelimen asetusten mukaisesti.

+ 1. Pokémon Go koukuttaa ja vie aikaa pelaajalta. Luonnollisesti näin myös puhelimen akku kuluu nopeasti. Akun säästämiseksi kannattaa puhelimen näytön kirkkaus laskea mahdollisimman pieneksi. Varavirtalähde on myös loistava keino pidentää pelaamista. Myös AR:n sulkeminen säästää akkua ja saattaa myös saada pokémonit pysymään paremmin paikoillaan, jolloin niiden nappaaminen käy helpommin.

Pokémonien metsästäjä kävelee huomaamattaan jopa kymmeniä kilometrejä. Valitse siis pelaamiseen hyvät kengät ja pakkaa mukaan juotavaa ja välipalaa.


Näin hittipeli Pokémon Go toimii:Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.