Sinkkujen päivä, kirjaimellisesti – J. Karjalaiselta, Viikatteelta, Nightwishiltä ja monelta muulta kotimaiselta tähtinimeltä julkaistiin vinyylisinglet

Sinkkujen päivä, kirjaimellisesti – muun muassa J. Karjalaiselta, Viikatteelta ja Olavi Uusivirralta julkaistiin seiskatuumaiset vinyylisinkut 4:51
Katso video: Sinkkujen päivää vietettiin Levykauppa Äxässä kirjaimellisesti.

Singles’ Day -shoppailupäivää vietetään myös kotimaisessa levykauppaketjussa. Single eli sinkku on myös äänitemuoto, ja tämä on huomioitu isosti Levykauppa Äxässä. Muun muassa Olavi Uusivirralta, Children of Bodomilta ja Ismo Alangolta julkaistiin tänään singlelevyt.

Vuosi sitten Singles’ Day sai hehkulampun syttymään Levykauppa Äxän perustajan ja toimitusjohtajan pään päällä. Tänään Singles' Day -päivänä 11. marraskuuta 2021 ketjun myymälöiden hyllyihin ilmestyi tunnetuilta kotimaisilta artisteilta niin sanottuja seitsemäntuumaisia vinyylisinglelevyjä.

– Vuosi sitten kerrottiin, että Singles’ Daystä on tullut isompi ilmiö kuin Black Fridaysta maailmalla. En koe, että olisimme ihan hulluna kaikkiin shoppailupäiviin lähteneet mukaan, mutta Singles’ Day… sinkut, seiskatuumaiset singlet, toimitusjohtaja Jyri Lipponen kertoo.

– Minulle tuli pakottava tarve tehdä asialle jotain. Tutkin asiaa ja huomasin, ettei yksikään levykauppa ole tehnyt vastaavaa. Nyt, vuotta myöhemmin, me julkaisemme 19 kappaletta erilaisia seitsemäntuumaisia vinyylisinglejä ja tapahtuman nimi on Lipposen sinkkupäivät.

Levykauppaketjun myymälöistä löytyy seiskatuumaiset singlet muun muassa J. Karjalaiselta, Wigwamilta, Topi Sorsakoski & Agentsilta ja Nightwishiltä.

– Kaikenlaista säätöä tähän ympärille kuuluu, kun lähtee nollasta vääntämään: pitää kysyä luvat, kontaktoida artistit ja muuta. Samaan aikaan on mielettömät tehdasruuhkat koko vinyylialalla. Saatiin kuitenkin suurin osa näistä sinkuista tälle päivälle ulos ja se on mahtavaa, Lipponen sanoo.

Artistit lähtivät toimitusjohtajan mukaan innolla mukaan tempaukseen. Yksi mukana olevista seiskatuumaisista singleistä on Viikate-yhtyeen Ei ole ketään kelle soittaa / Routaisten peltojen pehtoorit.

– Levyharrastajana minulla on sellainen periaate, että jos levykauppias soittaa, niin silloin vastataan. Lipponen otti yhteyttä ja heitti tällaisen ehdotuksen ilmoille, kertoo Viikatteen laulaja-kitaristi Kaarle Viikate.

– Kyseistä kappaletta ei ole vinyylisinglenä julkaistu ja kun meillä oli valmis tuote kansineen kaikkineen, oli helppo kyllä lähteä mukaan.

Katso yltä MTV Uutiset Liven lähetys Singles' Daystä levykaupassa kokonaisuudessaan.

Artikkelia muokattu 12. marraskuuta 2021 kello 9.40: Korjattu Viikate-yhtyeen singlen b-puolen nimi oikein.

Lue myös:

    Uusimmat