Mainos

Sinisten ministerit saattavat nauttia kymppitonnin palkkioista vielä pitkään – hallitusneuvottelut pitkittävät palkanmaksua

8:46

Sinisten ministereille voivat juosta vielä pitkään kymppitonnin ministeripalkkiot. Syheröisiksi povattujen hallitusneuvottelujen myötä toimitusministeristö voi jatkaa pitkäänkin.

Tilanne on kiinnostava, sillä eduskuntavaalit pyyhkäisivät siniset pois eduskunnasta. Eronnut Juha Sipilän (kesk.) hallitus jatkaa toimitusministeristönä, kunnes uusi hallitus on saatu aikaan.

Oikeuskansleri Tuomas Pöystin mukaan ehdottomia juridisia sääntöjä toimitusministeristön toimiajan kestolle ei ole.

Parlamentaarinen kokooonpano katosi

Toimitusministeristö hoitaa juoksevia asioita normaalistikin vaalien jälkeen. Entisen hallituspuolueen häviäminen kokonaan eduskunnasta on kuitenkin tässä poikkeuksellista.

–  Se osaltaan korostaa tämän toimitusministeristön luonnetta toimitusministeristönä, kun muutokset alkuperäiseen parlamentaariseen kokoonpanoon ovat niin merkittäviä. Esimerkiksi tämän yhden viime vaalikauden hallituspuolueen poistuminen parlamentista, Pöysti sanoi.

Pöystin mukaan tämä voi vaikuttaa tulkintoihin joissakin rajatapauksissa.

–  Peruslogiikka on kuitenkin sama. Se hoitaa vain välttämättömät ja kiireelliset asiat, Pöysti totesi.

Kansanedustajanpalkkio leikkautuu pois

Niin kauan kuin toimitusministeristö jatkaa juoksevat ministereille normaalisti ministeripalkkiot. Tällä hetkellä ministerin palkkio on 10 147 euroa kuukaudessa ja pääministerin palkkio 12 173 euroa kuukaudessa. Kansanedustajina toimiville ministereille maksetaan lisäksi kansanedustajan palkkiota ja kulukorvausta. Eduskunta pidättää kuitenkin ministeriksi valituilta kansanedustajilta puolet kansanedustajan palkkiosta ja kulukorvauksesta.

Nyt eduskunnasta pudonneilta ministereiltä leikkautuu tämä kansanedustajan palkkio pois.

–  Ministerin palkkiota maksetaan niin kauan kun ministerin tehtävä jatkuu, Pöysti toteaa.

  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja