Mainos

Mikä ihmeen toimitusministeristö? Sipilän hallitus ei sittenkään ole vielä virallisesti eronnut

19:24

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus jätti eropyyntönsä presidentti Sauli Niinistölle perjantaina aamupäivällä. Ero astuu virallisesti voimaan kuitenkin vasta uuden hallituksen nimeämisen jälkeen.

Presidentti Niinistö pyysi Sipilän hallitusta jatkamaan niin sanottuna toimitusministeristönä siihen asti, kunnes seuraava hallitus on muodostettu. Hallitustunnustelut alkavat 14. huhtikuuta pidettävien eduskuntavaalien jälkeen.

Näin ollen väistyvä hallitus saa virallisesti eron vasta, kun uusi hallitus nimitetään.

Samat valtuudet

Sipilän johtamalla toimitusministeristöllä on muodollisesti samat valtuudet kuin ennen hallituksen eroa, valtioneuvoston tiedotteessa kerrotaan. Toimitusministeristön asemasta ei kuitenkaan ole olemassa nimenomaisia säännöksiä.

Toimitusministeriö hoitaa vaalikauden lopulla välttämättömät juoksevat ja kiireelliset asiat, joita ei voida siirtää seuraavan hallituksen ratkaistaviksi.

Ei enää aloitteita

Hallitusohjelmaa Sipilän toimitusministeristö ei kuitenkaan enää toteuta. Se tarkoittaa sitä, ettei toimitusministeristö enää tee uusia lakiesityksiä.

Toimitusministeristö ei myöskän saa tehdä sellaisia poliittisia aloitteita, jotka vaikuttaisivat tulevan hallituksen toimintamahdollisuuksiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja