Sininen valo voi valvottaa – Windows-käyttäjille hyviä uutisia!

Seuraava suuri päivitys Windows 10 -käyttöjärjestelmälle saattaa sisältää asetuksen, joka vähentää sinisen valon määrää näytöllä iltaisin ja öisin. Tietokoneiden ja mobiililaitteiden näyttöjen sinisen valon on sanottu häiritsevän unta.

Apple otti hiljattain käyttöön Night Shift -toiminnon iOS-laitteissaan, joka pimeän aikaan säätää laitteen näyttöä sinisen sävystä punaisen sävyyn. Tämä sama toiminto on mahdollisesti tulossa myös Windows 10 -laitteille.

Niin sanottu yötila vähentäisi Windows 10 -laitteesta sinisen sävyjä perusasetuksena auringonlaskusta auringonnousuun. Toimintoa pystyisi myös säätämään Windowsin toimintokeskuksesta sitten kun ominaisuus lopulta tulee käyttöön.

Huhut ominaisuudesta lähtivät liikkeelle Twitterissä, kun eräs Windows Insider -ohjelman käyttäjä kertoi huomanneensa ominaisuuden tulevan Windows-päivityksen testiversiosta.

Sinisen valon on sanottu haittaavan iltaisin ihmisen vuorokausirytmiä, sillä sininen valo lisää vireyttä. Näyttö kannattaakin säätää punaisemmaksi pimeän tultua, sillä punainen valo vaikuttaa vähiten vuorokausirytmiin.


Lue myös:

    Uusimmat