Mainos

Sininen valo voi valvottaa – Windows-käyttäjille hyviä uutisia!

Seuraava suuri päivitys Windows 10 -käyttöjärjestelmälle saattaa sisältää asetuksen, joka vähentää sinisen valon määrää näytöllä iltaisin ja öisin. Tietokoneiden ja mobiililaitteiden näyttöjen sinisen valon on sanottu häiritsevän unta.

Apple otti hiljattain käyttöön Night Shift -toiminnon iOS-laitteissaan, joka pimeän aikaan säätää laitteen näyttöä sinisen sävystä punaisen sävyyn. Tämä sama toiminto on mahdollisesti tulossa myös Windows 10 -laitteille.

Niin sanottu yötila vähentäisi Windows 10 -laitteesta sinisen sävyjä perusasetuksena auringonlaskusta auringonnousuun. Toimintoa pystyisi myös säätämään Windowsin toimintokeskuksesta sitten kun ominaisuus lopulta tulee käyttöön.

Huhut ominaisuudesta lähtivät liikkeelle Twitterissä, kun eräs Windows Insider -ohjelman käyttäjä kertoi huomanneensa ominaisuuden tulevan Windows-päivityksen testiversiosta.

Sinisen valon on sanottu haittaavan iltaisin ihmisen vuorokausirytmiä, sillä sininen valo lisää vireyttä. Näyttö kannattaakin säätää punaisemmaksi pimeän tultua, sillä punainen valo vaikuttaa vähiten vuorokausirytmiin.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.