Sinimusta liike protestoi puoluerekisteröintinsä purkamishakemusta vastaan

Sinimusta liike protestoi oikeusministeriön tekemää puoluerekisteröintinsä purkamishakemusta vastaan.

Oikeusministeriö haki kesäkuussa korkeimmalta hallinto-oikeudelta sinimustan liikkeen puoluerekisteröintipäätöksen purkamista. Oikeusministeriö oli tehnyt puoluerekisteröintipäätöksen viime vuoden kesäkuussa ja haki päätöstä purettavaksi, koska se perustuu ministeriön mukaan erehdykseen.

Oikeusministeriön mukaan sinimusta liike on antanut ministeriölle virheellisiä tai olennaisen puutteellisia tietoja, kun se on toimittanut ministeriölle rekisteröintihakemuksen liitteeksi todellista asiantilaa vastaamattoman puolueen yleisohjelman.

Lisäksi oikeusministeriö kiinnittää huomiota siihen, että sinimusta liike muutti rekisteröinnin jälkeen yleisohjelmaansa, mutta ei ilmoittanut siitä oikeusministeriölle puoluelain edellyttämällä tavalla.

Ministeriön mukaan yleisohjelma on kansainvälisen oikeuden ja perustuslain säännösten vastainen, minkä vuoksi yleinen etu vaatii sinimustan liikkeen puoluerekisteriin hyväksymistä koskevan päätöksen purkamista.

Sinimustan liikkeen mukaan puolueen mikään puolueohjelmaversio ei ole ollut yhdenvertaisuuden, syrjintäkiellon tai kansainvälisen oikeuden vastainen. Liike kommentoi oikeusministeriön puoluerekisteröinnin purkamishakemusta korkeimmalle hallinto-oikeudelle toimittamassaan lausumassa.

Lue myös:

    Uusimmat