Simo Lipsaselle karvas pettymys, EM-mitalit menivät halvalla – "Jutellaan tämä homma läpi"

Pettynyt Lipsanen ei sortunut selittelyyn:"Muut olivat tänään parempia" 1:43

Simo Lipsanen jäi yhdeksänneksi kolmiloikan EM-finaalissa Berliinissä tuloksella 16,46. Pronssiin vaadittiin tuloksellisesti heikkotasoisessa finaalissa "vain" 16,78, mutta Lipsanen karsiutui kolmelta viimeiseltä hyppykierrokselta ja kahdeksan parhaan joukosta kahden sentin turvin.

– Eivät ne hypyt mitään hyviä olleet. Ei riittänyt tänään sen pidemmälle, Lipsanen sanoi sunnuntain suoritustensa jälkeen MTV Sportille.

– Muut olivat parempia tänään, ei siinä selittelyt auta.

Paineita ei Lipsasen mukaan ollut tavallista enempää.

– Ei ollut paineita sen enempää, mitä itselleni olin asettanut. Teknisesti ei ollut tarpeeksi hyvää, eikä ollut tarpeeksi tehoja muutenkaan. 

Kauden paras jäi kauas

Viime kesänä Lipsanen loikki 22-vuotiaiden EM-hopealle Suomen ennätyksellä 17,14. Nyt aikuisten EM-kultaa hyppi Portugalin Nelson Evora tuloksella 17,10, ja hopea meni Azerbaidzhanin Alexis Copellolle noteerauksella 16,93, sekä pronssi Kreikan Dimitrios Tsiamisille mitalla 16,78.

Lipsasen kauden paras on 16,84. Se jäi suomalaisloikkaajalta Berliinin finaalissa valitettavan kauas, kun kolmannen kierroksen paras kantoi 16,46.

Miten pettymys nollataan?

– Ei sitä auta liikaa murehtia. Katse tulevaan ja pitää tehdä paremmin asioita. Vielä jutellaan valmentajan kanssa tämä homma läpi, miten edetään, ja niin poispäin.

Lipsasta luotsaa Petri Ruotsalainen, jonka kanssa hän on saanut harjoitella laadukkaasti.

– Ei ollut siitä kiinni. Muutenkin terveystilanne on ollut hyvä. Pitää pohtia kyllä valmentajan kanssa tämä homma läpi.

Lue myös:

    Uusimmat