Simo Frangén erosi muutama vuosi sitten – kertoo kuinka perhe sopeutui uuteen elämään kahdessa kaupungissa: "Kun ero tuli, siinä ehkä vähän kipinöi"

2:12
Simo Frangén ja Christoffer Strandberg haastettiin vitsikilpailuun SuomiAreenassa

Simo Frangen erosi entisestä puolisostaan Rosa Meriläisestä muutama vuosi sitten, mutta perhe on löytänyt uuden tasapainon elämään kahden kaupungin välillä.

Koomikko-juontaja Simo Frangén on monille tuttu ääni radiosta sekä kasvo televisiosta, mutta tällä hetkellä mies tekee työnsä pitkälti kummankin alustan ulkopuolella. Frangén vieraili hiljattain Porin SuomiAreenassa, jossa hän osallistui muun muassa paneelikeskusteluun huumorista ja sen erilaisista muodoista. 

55-vuotias Frangén kertoo ihmisten luulevan, ettei hän tee enää mitään, koska häntä ei ole nähty hetkeen vakituisesti televisiossa tai kuultu radiossa. Frangén tekee kuitenkin samoja töitä kuin ennenkin, samalla tutulla tavalla. 

– Kaikki hommani liittyvät jollakin tavalla ainakin mutkan kautta huumoriin. Kaikki huumorihommat ovat mieleeni, eli jos olisi nyt joku radio- tai televisiohomma, joka liittyisi huumoriin, niin mielelläni sellaista tekisin, mutta ei olet nyt ainakaan juuri semmoista ollut näköpiirissä. Pystyn elämään laadukasta elämää ilman televisiota tai radiotakin. 

Frangén nostaa esille kaksi ohjelmaa, joiden tekemistä hän jollain tasolla kuitenkin ikävöi tänä päivänä. Koomikko teki 27 vuoden ajan radiossa Alivaltiosihteeri-nimistä sketsiohjelmaa sekä 2000-luvun alussa huippusuosittua Maailman ympäri -tietovisailua. Mies väläyttää ajatuksen siitä, että tietovisan juontaminen saattaisi kiinnostaa häntä edelleen. 

Pitkän koomikon uransa ansiosta Frangén tunnetaan erityisesti hauskana miehenä, jonka valloittavaa hupsuttelua on aina mukavaa seurata. Frangén kertoo nauttivansa siitä, että ihmiset suhtautuvat häneen ensisijaisesti ilon kautta, eikä hän ole joutunut pelkäämään esimerkiksi sitä, että saisi keltään selkäänsä nakkikioskin jonossa. 

Muutama vuosi sitten Frangénin elämä muuttui toden teolla myös ihmissuhteiden puolesta. Hän erosi pitkäaikaisen puolisonsa Rosa Meriläisen kanssa, joka muutti parin 13-vuotiaan Frans-pojan kanssa Helsinkiin. Kun Fransilla on koulua, hän viettää joka toisen viikolopun isänsä luona Tampereella. Kesällä kaksikko ehtii kuitenkin viettämään enemmän aikaa yhdessä. 

– On mukavaa viettää hänen kanssaan kesää. 

Frangén myöntää, että pari vuotta sitten tapahtunut ero oli valtava muutos miehen elämässä. Nyt kaikki osapuolet ovat kuitenkin sopeutuneet hyvin uuteen tilanteeseen. 

– Kun tuli se ero, niin siinä ehkä vähän kipinöi, mutta tällä hetkellä kaikki menee erittäin asiallisesti ja hyvässä fiiliksessä.

13-vuotias Frans on myös reagoinut Frangénin mukaan hienosti uuteen elämään. Poika käy mieluista koulua Helsingissä, jossa hänellä on kavereita sekä mukava opettaja. Lapsi suhtautuu elämään samalla innolla, kuin aina ennenkin. 

– Poikani on hyvin iloinen ja pirteä aina. Jos hän olisi muuttunut synkäksi ja masentuneeksi, olisin huolestunut, mutta hän on edelleen iloinen ja vilkas. Minusta tuntuu, että hänellä menee hyvin, ja se rauhoittaa mieleni. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja