Mainos

Silminnäkijät kertovat kammottavasta turmasta: "Nainen jäi roikkumaan ja ruhjoutui – kaikki kirkuivat"

0:59

Silminnäkijät kertovat kauhunhetkistään Dreamworld-huvipuistossa Queenslandissa Australiassa, kun vesiliukuradan lautta kaatui. Turman jälkeen ihmiset juoksivat paniikissa itkien huvipuiston uloskäynneille. 

Neljä aikuista, kaksi miestä ja kaksi naista, kuoli huvipuiston laiteturmassa iltapäivällä noin kello 14 paikallista aikaa Australiassa.

Australialaisen Herald Sunin mukaan aikuiset olivat iältään 32 - 40-vuotiaita. Heidän uskotaan kuuluneen samaan perheeseen ja viettäneen lomaansa huvipuistossa. Thunder River Rapids -vesiliukurata on yksi puiston suosituimpia ja tunnetuimpia laitteita. Onnettomuudessa yksi lautoista kaatui tuntemattomasta syystä.  

– Juttelin yhdelle kaverille, joka kertoi, että heidän edessään oleva lautta kiepahti ympäri ja kaikki kirkuivat, kertasi paikalla ollut Lia Capes.  

– Siskoni ja veljentyttäreni olivat vesiliukuradalla. He ovat täysin traumatisoituneita: eräs nainen jäi roikkumaan jalastaan ja ruhjoutui, kertoi puolestaan nimettömänä pysytellyt silminnäkijä.

"Hän oli ehkä kuolleen naisen tytär"

Eräs silminnäkijöistä kertoi perheensä olleen vesiliukuradalla aiemmin samana päivänä. He tulivat takaisin vesiliukuradan luokse, koska kuulivat onnettomuudesta. 

Silminnäkijä kertoi Sky Newsille nähneensä pienen tytön itkevän lähellä liukurataa ja ymmärtäneen hänen olleen turmassa kuolleen naisen tytär.

– Näimme tämän tytön itkevän ja hänen äitinsä todennäköisesti kuoli onnettomuudessa, mutta en ole sataprosenttisen varma, silminnäkijä kertoi.

Hänen mukaansa poliiseja ja ensiapuhenkilöstöä oli kaikkialla puistossa. 

Vesiliukuradan lautat toimivat vesipohjaisella liukuhihnalla. Tragedia tapahtui aivan liukuradan loppuvaiheilla. 

– Näimme ihmisten vain juoksevan hysteerisesti ympäriinsä, eräs silminnäkijä kertoi.

"Laitteessa ongelmia aiemmin päivällä"

Nuori naissilminnäkijä puolestaan kertoi paikalliselle medialle, että aiemmin samana päivänä laitteessa oli ilmennyt ongelmia. 

– Odotimme laitteeseen pääsyä noin puoli tuntia, kunnes korjaajat tulivat paikalle. He päästivät kaikki vedet pois laitteesta ja täyttivät sen jälleen, minkä jälkeen vasta pääsimme laitteeseen.

Onnettomuuden takia  Dreamworld-huvipuisto on suljettu loppupäivän. Huvipuisto kertoi parhaillaan tutkivansa turman syytä ja kertovansa siitä lisää mahdollisimman pian.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.