Mainos

Poliisi: Leppävirralla jokeen syöksyneen auton kumpikaan ovi ei auennut

Leppävirralla Pohjois-Savossa eilen tieltä veteen syöksynyt auto oli poliisin mukaan liikkunut epävarmasti muutama kilometri ennen turmapaikkaa.

Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan turma-auton perässä useita kilometrejä ajanut autoilija oli kertonut onnettomuusauton ajon muuttuneen epävarmaksi 2–3 kilometriä ennen veteen syöksymistä.

– Auto oli alkanut liikehtiä kaistallaan sivusuunnassa ja hiljentänyt vauhtiaan. Muuta poikkeavaa ajossa ei kuitenkaan ennen turmaa ole tapahtunut, eikä auto ole ylittänyt nopeusrajoituksia, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Auto oli suistunut ensin kulkusuunnassa oikealle pientareelle, josta se oli lentänyt sillan pengerkaiteelle ja siitä penkereen kautta virtaan.

– Auto on lähtenyt kulkeutumaan virran mukana ja vajonnut nopeasti pinnan alle. Todistajien mukaan uhrien pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään.

Paikalla olleiden pelastuslaitoksen sukeltajien mukaan auto oli vaurioitunut veteen syöksyssä niin, ettei toinen ovi auennut lainkaan. Myöskään toista ovea ei ollut saatu veden paineen takia avatuksi.

Auton tuulilasi oli säröytynyt, mutta se oli vielä paikallaan.

– Onkin todennäköistä, että uhrit ovat menehtyneet, koska eivät ole päässeet autosta ulos sen vajottua veteen.

Poliisi pyrkii selvittämään turman syytä, kuten sairaskohtauksen mahdollisuutta, oikeuslääketieteellisillä tutkimuksilla.

Turmassa menehtyivät leppävirtalainen pariskunta, 58-vuotias nainen ja 60-vuotias mies, ja heidän koiransa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.