Videolla näkyy tappava ilotulitus öisellä taivaalla – Venäjän väitetään pudottaneen äärimmäistä kärsimystä aiheuttavia palopommeja

Kuvatoimisto Eyepressin välittämällä videolla oletetaan näkyvän palopommeja Ukrainassa.

Kuvatoimiston mukaan video on kuvattu 19. lokakuuta. Ei ole varmaa, missä video on kuvattu, mutta sen epäillään olevan Petrivkasta Donetskin alueelta.

Palopommit ovat pieniä mutta tehokkaita ammuksia, jotka sisältävät termiittiä. Aseesta laukeaa satoja pienempiä palopommeja, jotka leviävät laajalle alueelle ja voivat palaa useita minuutteja.

Niiden on kerrottu aiheuttavan tuskallisia palovammoja.

Palopommit ovat sodassa sallittuja, kunhan niitä ei käytetä siviilialueella. Ihmisoikeusjärjestöt ovat kuitenkin vaatineet kaikkien palopommien kieltämistä.

Venäjä on käyttänyt palopommeja aiemmin Syyriassa, ja samantyyppisiä ammuksia on kuvattu muun muassa Azovstalin tehtaan piirityksen yhteydessä aiemmin tänä vuonna.

Video: Eyepress

Päivitetty kello 7.57: Korjattu tekstiä kauttaaltaan. Jutussa aiemmin virheellisesti väitettiin videon olevan Kiovan Petrivkan kaupunginosasta, mutta kuvauspaikka on todennäköisemmin Donetskissa. Tarkennettu myös lähdettä.

Lue myös:

    Uusimmat