Mainos

Silmänruokaa keittiöön

Kevätkeittiö on iloisen yhdessäolon paikka, jossa huumorikin voi kukkia – myös sisustuksessa.

Kevätauringon kurkistaessa ikkunasta sisään on hauska piristää keittiötä värikkäillä tuotteilla. Houkutteleva ulkonäkö valloittaa sekä kodinkoneissa että pienissä sisustuksen yksityiskohdissa. Huippusuunnittelijoiden muotoilussa saa myös huumori kukkia.

Keittiön työvälineissä toiminnallisuus ja kestävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia. Sisustamisen ei tarvitse kuitenkaan aina olla vakavaa. Nyt leikitään väreillä, muodoilla ja kepeydellä.

Viihdytään pöydässä pitkään

Perhejuhlissa oma keittiö avataan myös vieraiden katseille. Rosina Wachtmeister on tunnettu maailmalla elämäniloisista, sympaattisista ja taiteellisista töistään. Hän on kuvanveistäjä ja taidemaalari, joka kirjoittaa sekä kuvittaa kirjoja.

Juhlava kattaus syntyy astiastolla, josta löytyy aina uutta ihasteltavaa. Rosinan Kissat on maailmanlaajuisesti rakastettu Goebelin sarja, joka heijastelee iloa ja lämpöä. Ateriakattausta voi täydentää kahviastiastolla, maljakoilla, vadeilla ja kynttilänjaloilla.

Pirteät hahmot valloittavat

Toimivassa keittiössä jokaisella tavaralla on oma paikkansa, ja tarvittavat välineet löytyvät nopeasti. Kevätsiivouksen yhteydessä kannattaakin miettiä, mitä oikeasti tarvitsee. Usein ylimääräiset kipot jäävät tarpeettomina hyllyille, kun taas tarpeellisia välineitä ei tule hankittua.

A di Alessin Family Follows Fiction -sarja tarjoilee herkullisia keittiön apulaisia, jotka ilahduttavat myös pikkuväkeä. Mandarin-sitruspuristimen jalusta on suunniteltu mehulasiksi, jossa suppilon hattu toimii puristimena. Värivaihtoehtoja ovat sininen, keltainen ja oranssi.

Saman valmistajan sarjasta löytyy myös Cico, joka yhdistää munakupin, lusikan ja lippalakkisirottimen. Tuotteen on suunnitellut Stefano Giovannoni, sitä on saatavilla muun muassa Kodin Ykkönen -tavarataloista.

Huumori kukkii arjessa

Yllättävät asiat inspiroivat arkea, ja vaatimatonkin esine voi olla kaunis. Pop Design on syntynyt Wilma Jänteen ja Susanna Valtosen yhteisestä ajatuksesta: he halusivat tehdä hauskoja käyttötuotteita arjen iloksi. Pop Designin tiskirätti on tehty puuvilla-selluloosasta. Rätit on painettu elintarvike-kelpoisella painovärillä, ja ne voi pestä myös koneessa ja kompostoida.

Rento yhdessäolo ja hyvä tunnelma ovat tärkeitä asioita keittiöaskareissa. Herkut syntyvät musiikin soidessa taustalla, ja kaikki voivat halutessaan osallistua tekemiseen. Sisustustalo Sherwood on erikoistunut erilaisiin sisustusteemoihin, ja kuvan Cadillac toimii esimerkiksi juhlissa lisäpöytänä tai aputasona. Sarjaan kuuluu myös sohvia, kelloja ja kaappeja.

Kodinkone kerää katseet

Keittiön kodinkone voi olla harkittu sijoitus ja toteutunut haave. Tänä päivänä kodin laitteista halutaan tehokkaita ja ekologisia – mutta myös hyvännäköisiä. Kiinnostus kodinkoneiden erilaisiin yksityiskohtiin on aiempaa suurempaa.

Uusissa kalusteissa yhdistyvät elektroniikka, ruuanlaitto ja seurustelu. Jääkaapin hanasta saa hiilihappovettä, ja nautiskelijaa hemmotellaan jääpalakoneella. Tavarat sijoitetaan laatikostoihin, jotka liukuvat kiinni pelkällä hipaisulla. Myös perinteinen liesituuletin on designelementti, joka saa näkyä.

Smegin Retrojääkaappi Union Jack on näyttävä ratkaisu kylmäsäilytykseen. Herkulliset värit ja muotoilu yhdistyvät viimeisimpään teknologiaan. Saatavilla on kattava valikoima värivaihtoehtoja ja myös pienempiä kokoja.

Casa Bugatti esittelee italialaisen tyylin, jossa käytännöllisyyden lisäksi myös ulkonäkö ja tunne ovat tärkeitä asioita. Casa Bugattin keittiövaaka- ja ajastinyhdistelmä Uma sisältää myös taaratoiminnon, jonka avulla ainekset voidaan punnita yksi kerrallaan lisäämällä ne samaan seokseen. Erilaisia värivaihtoehtoja on runsaasti. Sarjaan kuuluvat myös tehosekoittimet, leivänpaahtimet sekä espresso- ja vedenkeittimet.

Inspiraatiota astioista

Keittiössä on vilinää ja vilskettä, kun koko perhe valmistaa ruokaa yhdessä. Innokkaat apukokit kerääntyvät ympärille essut päällä ja hihat käärittyinä. Yhdessä tutkitaan, maistetaan, pilkotaan ja sekoitellaan. Leikkimieltä kattaukseen tuovat lastenkirjoista ja animaatioista tutut hahmot: Barbapapa, Hello Kitty, Babar, Maisa ja Myyrä.

Suomalainen Eero Aarnio on yksi modernin muotoilun suurista vaikuttajista. Aarnion suunnittelema suosittu Poni jatkaa seikkailujaan keittiössä. Saatavilla on keraamisia mukeja sekä tarjottimia eri väreissä. Sympaattiset hahmot astioissa viehättävät lasten lisäksi myös aikuisia.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Apilanlehti, Koti-in, Sisustustalo Sherwood, Kodin Ykkönen, Pop Design, Finnish Design Shop

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.