Sillanpään raju tunnustus juomisesta: Käyttäydyin kuin alkoholisti

Jari Sillanpää tunnustaa elämäkerrassaan, että Hortonin syndrooman diagnoosi oli hänelle lopulta luojan lykky.

Tänään ilmestyneessä Jari Sillanpää – Paljaana -elämäkerrassa (Tammi) on yksi luku omistettu Hortonin syndroomalle, joka Jari Sillanpäällä todettiin vuonna 2014. Erittäin kovaa, jaksottaista päänsärkyä aiheuttavaa tautia kutsutaan myös itsemurhapäänsäryksi.

Alkoholi on yksi mahdollisista kohtauksen laukaisijoista, joten diagnoosin myötä Sillanpään oli lopetettava juominen. Nyt hän toteaa kirjassa sairastumisen olleen todellisuudessa ”luojan lykky”.

– Minun alkoholin juomiseni oli jo sellaista, että käyttäydyin kuin alkoholisti. Joka toinen tai kolmas päivä piti saada pää sekaisin. Jos olin menossa ulos, meni alas helposti kaksi viinipulloa. Sitten baanalle, ja lisää viiniä siellä. Niin paljon, että olin lopulta aivan sekaisin, Sillanpää kertoo kirjassa.

Keikkojen yhteydessä Sillanpää ei ikinä ottanut alkoholia, mutta juominen oli silti alkanut jo haitata elämää. Kirjassa kerrotaan, että Sillanpäästä tuli humalassa usein kärttyisä muita ihmisiä kohtaan.

"Lisäksi Jari kertoo muuttuneensa jossain määrin vainoharhaiseksi. Hän kuvitteli näkevänsä ja kuulevansa erilaisia asioita. Luuli, että maailma kääntyy häntä vastaan, alkaa vihata”, kirjassa kerrotaan.

Nykyään Sillanpää nauttii alkoholia harvoin, eikä koskaan humalahakuisesti.

Mari Koppisen kirjoittama Jari Sillanpää – Paljaana (Tammi) on kaupoissa tänään torstaina.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja