Silja Kosonen ehdolla huimaan kunniaan

Silja Kosonen manasi tekniikkavirheitä MM-finaalissa – korjausliikkeet osoittautuivat haastaviksi 2:43
Näin Silja Kosonen kommentoi suorituksiaan moukarinheiton MM-finaalissa viidennen sijansa jälkeen.

Hienon kauden kisannut moukarinheittäjä Silja Kosonen on ehdolla Euroopan yleisurheiluliiton European Athleticsin tämän vuoden "Nousevaksi tähdeksi" eli parhaaksi nuoreksi naisurheilijaksi. European Athletics julkisti palkintoehdokkaat torstaina.

Kosonen, 20, heitti aikuisten MM-kisoissa Budapestissa viidenneksi ja voitti alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden. MM-kisojen karsinnassa hän heitti 22-vuotiaiden Suomen ennätyksen 74,19, jolla on Euroopan alle 23-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa neljäntenä.

Muut ehdokkaat "Nousevaksi tähdeksi" ovat Irlannin 400 metrin juoksija Rhasidat Adeleke, Latvian 5 000 metrin juoksija Agate Caune, Saksan estejuoksija Olivia Gürth, Italian pituushyppääjä Larissa Iapichino, Kroatian seitsenottelija/korkeushyppääjä Jana Koscak, Saksan kuulantyöntäjä Nina Ndubuisi, Serbian korkeushyppääjä Angelina Topic, Alankomaiden kuulantyöntäjä Alida Van Daalen ja Sveitsin 800 metrin juoksija Audrey Werro.