Mainos

Sijoitusvinkkejä MTV:n Huomenta Suomessa - miten käy 10 000 euron?

Kauppalehden ja MTV:n Markkinaraati haluaa rohkaista ihmisiä sijoittamaan osakkeisiin ja erityisesti suomalaisiin osakkeisiin.

Keskiviikkoisin MTV:n  Huomenta Suomessa klo 7.40 lähetettävä Markkinaraati alkaa jakaa sijoitusvihjeitä mallisalkun avulla. Salkkuun on valittu viisi kotimaista yhtiötä: Kesko, Kone, Nokia, Sampo ja UPM.

– Me halusimme tähän nimenomaan yhtiöitä, jotka ovat tuttuja suurelle yleisölle. Tavoitteena on innostaa ihmisiä sijoittamaan osakkeisiin ja seuraamaan markkinoita, Kauppalehden toimituspäällikkö Jari Saario korostaa.

Salkun kuvitteellisen alkusijoituksen arvo on 10 000 euroa. Viikottaisessa aamulähetyksessä katsotaan, miten osakkeet ovat kehittyneet. Raadin asiantuntijavieras saa lisäksi tehdä salkkuun yhden muutoksen eli ostaa tai myydä osakkeita.

– Huonossa taloustilanteessa pitää valaa uskoa tukevaisuuteen. Fiksu osakesäästäminen kannattaa ja loppupeleissä siitä hyötyy koko kansantalous, Huomenta Suomen vastaava tuottaja ja Nouhau Productions Oy:n toimitusjohtaja Tapio Nurminen perustelee uutta avausta.

– Toivottavasti kotitaloudet myös oppivat tämän mallisalkun kautta jotain uutta, Huomenta Suomen toimituspäällikkö Jesse Kamras lisää.

Markkinaraadin salkun ensimmäisen muutoksen teki 13.8. vieraana ollut Aalto-yliopiston professori Vesa Puttonen. Hän osti 50 UPM:n osaketta ja arvioi toisaalta Sammon nousuvaran niukaksi. 

Puttonen muistutti, että Sampo pitää osakkeena sisällään lähinnä vakuutusyhtiö Ifin sekä suuren omistuksen Nordeassa. Tunnettu talousasiantuntija kehotti ostamaan Nordeaa suoraan.

Markkinaraadissa KL:n ja MTV:n taloustoimittajat keskustelevat yhdessä asiantuntijoiden kanssa tuoreista talousuutisista. Vesa Puttosen lisäksi syksyn ensimmäisessä raadissa vieraana olivat kansanedustaja Mikael Jungner (sd.) ja KL:n Jari Saario. Raadin juonsi MTV:n Nina Rahkola

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.