Kaupunginjohtaja Kaipolan paperitehtaan sulkemisesta: "Emme ole tällaista ennen kokeneet" – varovaisenkin arvion mukaan 15 prosenttia Jämsän työpaikoista katoaa

UPM tiedotti tänään sulkevansa Kaipolan paperitehtaan Jämsässä kilpailukykysyistä.

Kolmen paperikoneen tehtaan sulkeminen tarkoittaa suoraan 450 työpaikan menettämistä. Jämsän kaupunginjohtaja Hanna Helaste kertoo, että vaikutukset ovat kunnalle huomattavasti tätä suuremmat esimerkiksi alihankintaverkostojen kautta.

– Varovasti arvioiden heijastevaikutus on lähes 15 prosenttia meidän työpaikoistamme, hän kertoo MTV Uutisille.

Hän luonnehtii sulkemisen aiheuttamaa iskua kaupungille ja sen asukkaille valtavaksi.

– Emme ole tämän suuruista rakennemuutosta ennen kokeneet, hän kertoo.

Toinen paperitehdas säilyy

Kunnassa on toinen vastaavan suuruusluokan paperitehdas Jämsänkoskella, ja Helaste kuvaileekin erittäin tärkeäksi pitää huolta sen kilpailu- ja toimintakyvystä.

Suoranaisena yllätyksenä alan epävarmuus ei ole tullut.

– Kaupungilla on tiedostettu pitkään, että metsäteollisuus on ala, jossa näitä muutoksia tulee kansainvälisessä kilpailussa tapahtumaan.

Pyytää apua ministeriöltä

Kaupunki on kutsunut huomiseksi äkillisen rakennemuutoksen työryhmän, ja erilaiset tukitoimet työttömäksi jäävälle työvoimalle ja tehtaasta muuten elantonsa saaville käynnistetään hänen mukaansa välittömästi. Hänen mukaansa ensisijaista on auttaa inhimillisen hädän ja huolen osalta, jotta ihmiset saavat näkymän tulevaan.

Lisäksi kaupunki tulee hänen mukaansa lähestymään ministeriötä, jotta alue saisi kaiken selviämiseen tarvitsemansa tuen.

Myöhemmässä vaiheessa kysymykseksi tulee myöhemmässä vaiheessa se, mitä autioksi jäävälle tehdasalueelle tapahtuu.

Lue myös:

    Uusimmat