Siivouspäivä tulee taas – näitä trendejä kannattaa kirpparilta etsiä!

Lauantaina kaupungit ympäri Suomen muuttuvat kirpputoreiksi, kun Siivouspäivä innostaa ihmisiä tyhjentämään kaappejaan. Viikonloppuna onkin hyvä hetki täydentää vaatevarastojaan!

Lauantaina 24. toukokuuta vietetään jälleen Siivouspäivää, jolloin pop up-kirpputoreja ilmestyy pitkin Suomen maata kuin sieniä sateella. Luvassa on markkinatunnelmaa, kierrätyksen juhlaa ja löytämisen riemua. Jotta myyntipöydiltä ei tulisi haalittua roskaa omaan vaatekaappiin, muista nämä vinkit kirpputoreilla kierrellessä!

Ei lumpulle, katse laatuun


Älä haki kirpputoriltakaan mitä tahansa rääsyä, kuten kulahtanutta trikoota, nyppyistä keinokuituvaatetta tai ikitahrojen värittämää kudetta. Vaikka vaate olisi kuinka edullinen, ei sinun silti kannata kantaa huonokuntoista, vääränkokoista tai -mallista vaatetta kaappiisi.

Kirpputoriostoksilla voi toki hullutella, mutta sellaisen ostaminen, mitä et varmasti tule koskaan käyttämään, on vain tyhmää.

Aito nahka, silkki ja villa ovat aina hyviä löytöjä. Esimerkiksi huolitellut saumat, käsintehdyt ompeleet ja silkki- tai asetaattivuori ovat laadukkaan vaatteen merkkejä. Muista, että pienillä muodistuksilla voi laadukkaasta kirpputorilöydöstä hioutua todellinen vaatekaapin aarre.


Etsi näitä trendejä!


Tänä kesänä muotiin ovat palanneet monet 1990-luvulta tutut vaatekappaleet, kuten minimalistiset slip-mekot, vajaamittaiset paidat, grunge-vaikutteet ja bermuda-sortsit. Mikäli kaapistasi puuttuvat vielä viime kesänä valloittaneet farkkusortsit, etsi kirpparilta edulliset farkut pätkäistäviksi.

Urheilullisuus on yhä muotia, ja klassikkomerkkien colleget ja lenkkitossut ovat nyt haluttuja.

Trenditietoinen bongailee nyt housuhameita, leveitä ja vajaamittaisia lahkeita, off the shoulders- paitoja, midi-hameita, pastellisia jakkuja ja kyllä, myös vajaamittaisia crop-toppeja eli pelättyjä napapaitoja.

Jalkineissa muotiin ovat tulleet pistokkaat, klassikkolenkkarit ja terveyssandaalit.

Lue myös:

    Uusimmat