Siivousinhokkien top 3 – nämä hommat suomalaiset jättävät mieluiten ammattilaisille

Näin peset ikkunat Marttojen oppien mukaan: Ei vaadi hifistelyä tai kikkailua 1:55
Ei hifistelyä tai kikkailua: Näin peset ikkunat Marttojen oppien mukaan.

Yksi inhoaa imurointia, toinen vessan jynssäystä. Jokaisella on omat siivoussuosikkinsa ja -inhokkinsa. Kyselyn mukaan suomalaisilla kotisiivoojilla on kuitenkin selkeä inhokkikolmikko, joka mielellään ulkoistetaan ammattilaiselle. 

Siivousyritys Koti Puhtaaksi Oy:n teettämän kyselyn mukaan suomalaisia vähiten inspiroiva siivoustoimi on ikkunoiden pesu, jonka ulkoistaisi 24 prosenttia vastaajista. 

Seuraavana tulee muuttosiivous, joka jättäisi ammattilaiselle 23 prosenttia vastaajista.  

Kärkikolmikkoon mahtuu myös ilmanvaihtokanavien puhdistaminen. Kyselyyn vastanneista lähes 20 sen ulkoistaisi tämän toimenpiteen ammattilaiselle.

– Tulos ei sinänsä ollut yllätys, sillä ikkunoiden pesua tilataan meiltä kevätsesongin aikana valtavasti. Ikkunoiden pesu ja muuttosiivous ovat molemmat työläitä toimenpiteitä, jotka vaativat aikaa ja vaivaa, kommentoi Reetta Alastalo, Koti Puhtaaksi Oy:n toimitusjohtaja kommentoi tiedotteessa. 

Saunanpesuhalut yllättivät

Vähiten kyselyssä ääniä keräsivät roskakaapin puhdistus ja yläpölyjen pyyhkiminen, jotka ammattilaiselle haluaisi ulkoistaa vain noin prosentti suomalaisista. 

– Yllätyksenä tuli, että saunan pesun haluaisi ulkoistaa vain noin kolme sadasta. Sitä kuitenkin tilataan valtavasti, ja erityisesti ennen juhannusta ja joulua saunan siivous työllistää siivoojiamme tavallista enemmän, Alastalo sanoo.

Saunan pesun kanssa samaan 3–4 prosentin osuuteen yltävät myös uunin pesu, kylpyhuoneen siivous ja hajulukon puhdistus, tiedotteessa kerrotaan.

Kyselytutkimuksen toteutti Syno maaliskuussa 2024, ja siihen vastasi 1 000 täysi-ikäistä suomalaista ympäri Suomen.

Lähde: Koti Puhtaaksi Oy
 

Lue myös:

    Uusimmat