Siivooja Paula kertoo käsittämättömästä raivosta: "Ihmiset syyttävät, että on minun syyni, jos he sairastuvat koronaan"

2:59
Katso video: Tuoreiden tutkimusten mukaan jopa kaksi viidestä koronaan sairastuneesta on oireeton.

Korona on lisännyt ihmisten aggressiivisyytta siivoojia kohtaan, kertoo siivousalalla työskentelevä Paula* MTV Uutisille.

Paulan kertoo huomanneensa selkeästi, miten ihmisten käyttäytyminen siivoojia kohtaan on muuttunut korona-aikana. Hän kokee työssään usein huutamista ja raivoamista, vaikka aiemmin hänen työjälkeensä on oltu tyytyväisiä.

Paulan mukaan monissa hänen siivouskohteissaan tilojen siivoamista ja desinfiointia on tehostettu koronan leviämisen ehkäisemiseksi, mutta tiukan aikataulun vuoksi se ei ole aina mahdollista.

– Olen yrittänyt selittää, että teen, mitä pomoni käskee, mutta ihmiset eivät halua ymmärtää, vaan syyttävät minua.

– Ihmiset ovat myös syyttäneet, että on minun syyni, jos he sairastuvat koronaan, koska en ole siivonnut ja desinfioinut hyvin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Ihmisten huutamisesta tulee paha mieli"

Paula sanoo ymmärtävänsä sen, että ihmiset ovat peloissaan koronan takia, mutta ei ymmärrä sitä, että tunteita puretaan siivoojaa kohtaan.

– Siitä tulee paha mieli, kun ihmiset huutavat.

Paula itse ei pelkää koronaa ja on tyytyväinen, että vähävaraisena yksinhuoltajana on saanut tehdä töitä, vaikka etätyö ei hänen alallaan olekaan mahdollista.

– Olisi tärkeää, että ihmiset ymmärtäisivät, että siivooja tekee vain työtään eikä voi itse päättää, kuinka kauan käyttää yhden kohteen siivoamiseen.

*Paula ei esiinny jutussa omalla nimellään asian arkaluonteisuuden vuoksi.

Oletko palvelualalla töissä ja kohdannut työssäsi koronaraivoa? Kerro kokemuksestasi meille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen uutiset@mtv.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja