Siistin keittiön salaisuus – teethän näin tultuasi ruokakaupasta?

Onko keittiösi aina yksi suuri kaaos? Löydätkö keittiön kaapeista mitään? Niille, joiden keittiö on aina järjestyksessä, löytyy yksi selittävä tekijä.

On helppoa kaivaa ostoskassista jauhopussi ja murolaatikko ja heittää ne keittiön kaappiin. Mutta vaikka kuivat elintarvikkeet tulevat omissa pakkauksissaan, ei se tarkoita, että niitä pitäisi niissä säilyttää.

Turhista pakkauksista eroon pääseminen on ylivoimaisesti helpoin tapa parantaa keittiön ulkonäköä ja jopa toimivuutta. Lue, miksi!

Kun heität pakkaukset pois...

... saat ruoat mahtumaan pienempään tilaan
Ryppyiset pussit, pahvilaatikot ja muovikääreet vievät tilaa. Ennen kuin huomaatkaan on uusien ruokien asettelu keittiön hyllyille kuin Tetris-palikoiden järjestelyä – vaatii siis liikaa suunnittelua! Heitä tilaa vievät pakkaukset pois heti, kun kaivat ostokset kassista ja siirrä pastat, jauhot ja muut kuivat elintarvikkeet yhtenäisiin, muovisiin säilytysrasioihin, jotka sekä näyttävät hyvältä että mahtuvat kauniisti tasaisiin riveihin hyllyllesi.

... tiedät tasan tarkkaan, mitä tuotteita sinulla on – ja mitä tarvitset
Kuinka monta kertaa olet mennyt kauppaan ja ostanut pussillisen pähkinöitä vain huomataksesi, että kotona sinua odottikin jo kaksi samanlaista avattua pussia? Tai jätit jauhot ostamatta, kun muistit kaupassa elävästi, miten keittiön kaapissa taatusti oli jauhopussi? Kotiin päästyäsi huomasit kuitenkin, ettei pussissa enää ollutkaan juuri mitään? Kun ruokatarvikkeet ovat selkeästi esillä hyllyllä läpinäkyvissä rasioissaan, ruoanlaitosta tulee helpompaa ja ruokakaupassa käymisestä tehokkaampaa.

... keittiöstä tulee esteettisempi
Selailepa sisustuslehtien keittiökuvia ja huomaat taatusti, että useimmissa keittiössä siistiä mielikuvaa edistävät nimenomaan yhtenäiset säilytysrasiat. Syykin on yksinkertainen: yhteensopivat lasi- tai muovipurkit ovat takuulla kauniimpia kuin erilaisten pakkausten yhteensopimaton sekasotku.

Lähde: Popsugar

Jäikö Top Chef -kaksinkamppailu näkemättä? Katso, kuka voitti!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja