Tiedätkö, mitkä keittiörutiinit pitäisi olla jo hallussa kolmikymppisenä?
Parikymppisenä elämään voi kuulua kimppakämppiä, kämppäkavereita, pätkätöitä, aamuyöhön venyviä juhlia ja pizzaa aamupalaksi – ja päivälliseksi.
Jossain vaiheessa pizzat ja valmislihapullat vaihtuvat kuitenkin siihen huomioon, että ruokaa olisi hyvä osata tehdä itsekin. Kolmeakymppiä lähestyessä ruoanlaitto voi tuntua jo mukavaltakin. Mutta ovatko muut keittiörutiinisi kehittyneet iän karttuessa?
Jos todella haluat käyttäytyä aikuismaisesti, seuraavat viisi tapaa on hyvä opetella ennen kuin mittariin kilahtaa 30 ikävuotta.
1. Ymmärrä, ettei kaiken järjestelevää Keittiökeijua ole olemassa – älä siis esimerkiksi jätä likaisia astioita lavuaariin
Jos käytät lavuaaria väliaikaisena säilytyspaikkana likaisille kattiloille ja paistinpannuille, mutta tiskaat ne heti, kun voit, se käy ja on täysin hyväksyttävää.
Jos kuitenkin käytät lavuaaria säilytyspaikkana päivittäin vaihtuville kahvimukeillesi ja viime viikon lautasille, ja jätät vesilaseja ja rasvaisia paistinpannuja sinne päiväkausiksi toivoen, että kämppäkaveri tai avopuoliso tai Keittiökeiju hoitaa ne puolestasi, ei se vain käy.
Kolmeakymmentä ikävuotta lähestyessä onkin hyvä hahmottaa, ettei niin sanottua Keittiökeijua ole olemassa, joten kukaan ei tule keskiyöllä tiskaamaan astioita puolestasi. Jos joskus likaiset astiasi ovat kadonneet itsestään, niin äitisi on varmaan käynyt kylässä? Nyt on kuitenkin aika oppia, että olet itse ainoa ihminen, joka voi hoitaa likaiset astiasi. Keittiösi ja kuka tahansa, joka kanssasi asuu, ansaitsevat sen.
