Älä tuhlaa aikaa – tee nämä asiat keittiössäsi

Tuntuuko sinusta, että ruoanlaittoon kuluu turhan paljon aikaa? Korjaa nämä asiat keittiössäsi ja säästä aikaa. 

Joudutko aina etsimään korppujauhoja, ja taistelemaan tylsän veitsen kanssa. Monet pieneltä tuntuvat asiat voivat viedä yllättävän paljon turhaa aikaa. 

Pidä huolta veitsistäsi

Useimmilla on tapana ajatella, että kallis tarkoittaa samaa kuin laatu. Veitsien kohdalla lopputulos voi kuitenkin olla laadukas myös halvemmalla mallilla. Tärkeintä on, että muistat huoltaa niitä oikein. Veitsien huolellinen puhdistus, oikeanlainen säilytys ja säännöllinen teroitus pitävät veitsesi kunnossa. Veitsien huolto on avain tehokkaaseen ruoanvalmistukseen.

Tylsät ja likaiset veitset aiheuttavat vain ylimääräistä vaivaa keittiössä. Ainesosien pilkkominen vie tylsällä veitsellä paljon aikaa, eikä lopputuloskaan ole paras mahdollinen. Vaikka veitsien teroitus voi tuntua työläältä, se kannattaa. 

Järjestä ruokakaappisi

Et löydä mistään öljyä, ja oreganokin on päässyt loppumaan. Tuntuuko tutulta? Ruokatarvikkeiden etsiminen vie turhaa aikaa, joten järjestä kaappisi kuntoon. Käytä joka viikko muutama minuutti siihen, että järjestät ruokakaappisi järjestykseen. Kasaa leivontatarvikkeet yhdelle hyllylle, pastat toiselle. Hyvän järjestyksen avulla pääset nopeammin käsiksi itse asiaan, eli ruoanlaittoon.

Tarkista myös, että kodistasi löytyy kaikkia peruselintarvikkeita. Osta puuttuvat tuotteet heti edellisten loputtua, äläkä jätä tyhjiä purkkeja pölyttymään hyllyille. Tämä pieni järjestelyhetki kerran viikossa säästää paljon aikaa, kun sinun ei tarvitse etsiä pippurimyllyä kesken ruoanalaiton. 

Varaa keittiöösi miniroskis

Oletko miettinyt, kuinka paljon turhaa aikaa sinulta kuluu roskiksella ravaamiseen ruoanlaiton aikana? Ruoanvalmistuksessa tulee usein paljon pientä roskaa, kuten sipulin kuoria ja pakkausmuoveja. Roskiksella ravaaminen vie turhaa aikaa, varsinkin jos se sijaitsee kaukana työskentelypisteeltäsi.

Hyvä keino säästää aikaa, on varata leikkuulaudan viereen kulho ruoanlaitossa syntyneitä roskia varten. Kulhoon voit helposti kaataa leikkuulaudalla tilaa vievät porkkanan kuoret ja omenan karat. Ruoanlaiton lopetettuasi, voit helposti kaataa kaikki syntyneet roskat kerralla roskikseen.

Lähde: Huffingtonpost

Lue myös:

    Uusimmat